Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital

El Consell col·labora amb l'Escola d'Organització Industrial per a impulsar la transformació digital amb les iniciatives Hada i 'Activa indústria 4.0'

02/08/2019
- L'IVACE destinarà un màxim de 103.950 euros per a finançar els costos de l'assessorament personalitzat de 30 empreses industrials
- Hada és una eina d'autodiagnòstic digital avançada, que valora la maduresa digital, i 'Activa indústria 4.0' ofereix assessorament
- L'IVACE destinarà un màxim de 103.950 euros per a finançar els costos de l'assessorament personalitzat de 30 empreses industrials
- Hada és una eina d'autodiagnòstic digital avançada, que valora la maduresa digital, i 'Activa indústria 4.0' ofereix assessorament



El Ple del Consell ha autoritzat la subscripció del conveni de col·laboració entre l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) i l'Escola d'Organització Industrial (EOI) adscrita al Ministeri d'Economia a través de la Secretaria General d'Indústria i de la PIME, a proposta de les Conselleries d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball i d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital.

L'objecte del conveni és desenvolupar els termes de col·laboració entre les dues entitats per a impulsar entre el teixit empresarial de la Comunitat Valenciana la iniciativa Hada i el programa 'Activa indústria 4.0'.

Hada és una eina d'autodiagnòstic digital avançada que permet valorar el nivell de maduresa digital en les empreses, i el programa 'Activa indústria 4.0' ofereix assessorament especialitzat i personalitzat enfocat a fortificar la transformació digital en les empreses industrials.

L'IVACE destinarà un pressupost màxim de 103.950 euros per a finançar els costos de l'assessorament que 30 empreses industrials de la Comunitat rebran dins de la iniciativa 'Activa indústria 4.0' durant el present exercici.
Gràcies a això, les empreses beneficiàries només hauran de pagar una tercera part del cost real de l'assessorament especialitzat que reben.

Aquest assessorament el duran a terme consultores acreditades i amb experiència en implantació de projectes d'indústria 4.0, per mitjà d'una metodologia desenvolupada per la Secretaria General d'Indústria i de la PIME.

Partiran d'un diagnòstic de situació i d'un pla de transformació que identifique els habilitadors digitals necessaris en aquest procés de transformació i establisca el full de ruta per a la implantació.
El desenvolupament del procés es materialitzarà mitjançant una convocatòria pública de l'EOI que està previst que es tanque en el pròxim mes de setembre.

Relació IVACE-EOI

La col·laboració entre l'IVACE i l'EOI ve d'anys enrere amb la signatura d'acords per a promocionar el desenvolupament de la indústria 4.0. En 2017 la Comunitat Valenciana va ser l'autonomia amb el nombre més gran d'empreses acollides al programa 'Activa indústria 4.0', amb un total de 30.

Des de les dues entitats es veu necessari que les empreses industrials compten amb la infraestructura tècnica i humana necessària per a dur a terme els canvis que porta implícits la transformació digital, tenint com a suport un full de ruta que assenyale les solucions tecnològiques que millor s'adapten a les necessitats d'aquestes.