Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Obertura curs UJI

Carolina Pascual agraeix "l'esforç de les universitats públiques valencianes durant els anys de crisi"

27/09/2019
Carolina Pascual agraeix 'l'esforç de les universitats públiques valencianes durant els anys de crisi'
- Aposta per crear entre tots un pla de finançament plurianual i estable i destaca que ja s'han fet els primers passos per a crear un document inicial
- Destaca l'estratègia de la Conselleria per a "crear el millor escenari per a l'exercici de l'activitat investigadora"
- Aposta per crear entre tots un pla de finançament plurianual i estable i destaca que ja s'han fet els primers passos per a crear un document inicial
- Destaca l'estratègia de la Conselleria per a "crear el millor escenari per a l'exercici de l'activitat investigadora"



La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, ha agraït a les universitats públiques valencianes "el seu esforç durant aquests anys de crisi" i ha destacat que cal "un adequat marc de finançament, estable i plurianual".

Durant la seua intervenció en l'acte d'obertura de curs de la Universitat Jaume I, Carolina Pascual ha indicat que l'actual sistema "no facilita la planificació de les universitats", motiu pel qual el seu departament "n'ha fet els primers passos obrint un grup de treball que ja s'ha reunit i que s'ha marcat com a objectiu elaborar les bases d'aquest pla".

La consellera ha recordat que el document inicial que elabore aquest grup de treball "serà presentat a principis de l'any que ve", amb l'objectiu de "crear, entre tots, un pla que assegure el futur de l'excel·lència".

"El nostre objectiu és donar suport a les nostres universitats per a convertir la Comunitat Valenciana en un referent de la investigació internacional", ha afegit.

A més, ha apostat per "crear el millor escenari per a l'exercici de l'activitat investigadora", amb accions encaminades a "cuidar el talent que ja tenim, perquè de res serveix intentar atraure'l si deixem escapar aquells que estan preparats per a aportar-hi excel·lència".

En aquest sentit, ha subratllat que "és important facilitar el relleu generacional" i facilitar les gestions als grups d'investigació a l'hora de demanar les ajudes. A l'octubre, segons ha dit, "es presentaran els canvis de les convocatòries d'investigació per a eliminar les barreres burocràtiques i les barreres de participació dels joves".

Carolina Pascual ha ressaltat que a la Comunitat Valenciana hi ha "grups d'investigació excel·lents", i que "la Conselleria col·laborarà amb les universitats perquè la Comunitat puga disposar de més centres Severo Ochoa i d'unitats d'excel·lència María de Maeztu".

Durant la seua intervenció, la consellera ha felicitat la Universitat Jaume I per la seua tasca docent i investigadora, i també per la seua tasca en innovació, "un dels eixos fonamentals del Pla d'acció de govern, que està present de manera transversal en tots els estudis que aquesta universitat imparteix".

Galeria d'imatges