Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital

Carolina Pascual afirma que la ciència i les tecnologies han d'ajudar a millorar la qualitat de vida

15/10/2019
- Destaca que la col·laboració és fonamental per a refermar i enfortir l'eix de la transferència del coneixement a la societat
- Destaca que la col·laboració és fonamental per a refermar i enfortir l'eix de la transferència del coneixement a la societat


La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, ha afirmat que "les persones són l'eix al voltant del qual s'articula i implementa l'estratègia valenciana d'innovació", i que la ciència i les tecnologies "han d'ajudar a millorar l'autonomia, la salut, la independència i qualitat en la vida".

Durant la presentació del projecte 'Majors Salut' de la Universitat d'Alacant, Carolina Pascual ha indicat que l'augment de l'esperança de vida "ens adverteix de noves necessitats en el camp de la salut i també de les cures".

Els canvis demogràfics, segons ha dit, "ens plantegen nous reptes", i la ciència, les tecnologies i la innovació poden ajudar a donar resposta a les necessitats de salut i de cures que ens plantegen aquests canvis.

Carolina Pascual ha apuntat que "les tecnologies sense les persones, sense un bon ús, no signifiquen molt". En aquest sentit, ha afegit que "apostar per iniciatives que aborden la transferència del coneixement per a donar resposta a les persones majors és convertir l'envelliment de la població en un escenari positiu per al desenvolupament social i econòmic".

A més, ha felicitat el rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, i la institució alacantina per "l'intens treball per a fer realitat aquesta iniciativa de caràcter multidisciplinari que busca optimitzar les sinergies dels diferents grups investigadors" inclosos en el projecte 'Majors Salut'.

Per això, segons la consellera, "la unió del potencial investigador és la millor opció per a caminar cap a la consecució d'unitats d'excel·lència, ja que la col·laboració és fonamental per a refermar i enfortir l'eix de la transferència del coneixement a la societat".

Galeria d'imatges