Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital

El Consell aprova el Reglament orgànic i funcional de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital

25/10/2019
- Està integrada per dues secretaries autonòmiques, la d'Universitats i Investigació i la d'Innovació i Transformació Digital
- Així mateix, té cinc direccions generals
- Està integrada per dues secretaries autonòmiques, la d'Universitats i Investigació i la d'Innovació i Transformació Digital
- Així mateix, té cinc direccions generals



El Consell ha aprovat el decret que regula el Reglament orgànic i funcional de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital.

La necessitat d'adequar la nova conselleria al marc normatiu i al règim competencial de la Generalitat fa imprescindible dictar una norma que regule l'estructura i el funcionament del nou departament i que fixe les competències pròpies dels òrgans superiors i de centres directius que la integren. Allò relatiu al nivell administratiu es desenvoluparà, posteriorment, mitjançant una ordre de la Conselleria.

Contingut

El decret estableix l'estructura i les competències dels òrgans superiors i centres directius de la Conselleria, que estarà integrada pel Titular de la Conselleria i dues secretaries autonòmiques, així com la Subsecretaria i cinc direccions generals.

El Titular de la Conselleria és l'òrgan superior jeràrquic i representant orgànic d'aquesta. Del Titular depenen directament el Gabinet, com a unitat de suport, assessorament i assistència, i el Consell de Direcció, òrgan col·legiat d'assessorament en què s'integren els titulars de les secretaries autonòmiques, la Subsecretaria, direccions generals i el Gabinet.

La Secretaria Autonòmica d'Universitats i Investigació té competències en matèria d'universitats, ciència i investigació i d'aquesta depenen dues direccions generals: la Direcció General d'Universitats, encarregada de la política universitària, del desenvolupament del Sistema Universitari Valencià i de la promoció dels estudis superiors, i la Direcció General de Ciència i Investigació: dedicada a política científica i d'investigació i al suport al talent científic i als parcs científics.

D'altra banda, la Secretaria Autonòmica d'Innovació i Transformació Digital assumeix tant la innovació tecnològica com el desenvolupament de la capacitat innovadora del sistema productiu valencià, així com les estratègies de digitalització de la Comunitat Valenciana.

D'aquesta depenen tres direccions generals: la d'Innovació, dedicada a l'Estratègia d'innovació de la Comunitat Valenciana i a les polítiques de suport al Sistema Valencià d'Innovació; la Direcció General per a l'Avançament de la Societat Digital, amb atribucions en matèria de promoció del sector tecnològic valencià o l'impuls a la digitalització, i la Direcció General per a la Lluita contra la Bretxa Digital, competent en matèria de desenvolupament d'indicadors i diagnosis i d'impuls de projectes per a la reducció de la bretxa digital.

A més, la Subsecretaria té les competències en matèria de direcció i gestió de serveis generals, les dependències comunes, l'organització i el funcionament de centres, serveis i unitats i la gestió econòmica i de personal.

Així mateix, el decret preveu una estructura territorial que tindrà la Conselleria mitjançant l'establiment de direccions territorials.

Finalment, las disposicions addicionals recullen l'adscripció d'entitats a la Conselleria, com ara l'Agència Valenciana d'Avaluació i Prospecció (AVAP) i l'Institut Superior d'Ensenyaments Artístics de la Comunitat Valenciana (ISEACV).