Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Longevity World Forum

Pascual destaca que el centre d'envelliment de la Comunitat és un projecte pioner de referència que aprofitarà "totes les nostres capacitats"

14/11/2019
Pascual destaca que el centre d'envelliment de la Comunitat és un projecte pioner de referència que aprofitarà 'totes les nostres capacitats'
- Insisteix en el paper clau de l'Administració davant de nous reptes com l'envelliment
- Agraeix a Longevity World Forum el fet d'haver triat València i de convertir-la en seu de referència pel que fa als estudis sobre l'envelliment
- Recorda que aquest projecte té l'impuls personal del president de la Generalitat
- Insisteix en el paper clau de l'Administració davant de nous reptes com l'envelliment
- Agraeix a Longevity World Forum el fet d'haver triat València i de convertir-la en seu de referència pel que fa als estudis sobre l'envelliment



La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, ha destacat que el centre sobre envelliment que es posarà en marxa a la Comunitat Valenciana serà un "referent internacional i un projecte científic robust que aprofite i potencie les capacitats dels científics que ja treballen en aquest camp".

La consellera, que ha participat en l'acte d'obertura de la segona edició de Longevity World Forum, ha recordat que aquest centre té l'impuls personal del president de la Generalitat en una clara aposta per les capacitats de la Comunitat Valenciana que "asseguren l'èxit d'aquest projecte pioner".

Carolina Pascual ha explicat que el centre unirà la tasca investigadora de moltes xarxes científiques que treballen en aquest camp amb una visió multidisciplinària, i ha indicat que el primer pas serà la creació d'un comité científic d'àmbit internacional per a definir en els pròxims mesos el projecte investigador i els programes específics.

D'altra banda, s'ha referit a la importància del paper que ha d'exercir l'Administració davant dels canvis demogràfics que auguren una esperança de vida més alta i necessitats noves en el camp de la salut i les cures.

"És la nostra obligació, com a administracions, avançar-nos a les tendències econòmiques i socials que es projecten davant de nosaltres, als nous reptes, i l'envelliment és un d'aquests", ha assegurat.

En aquest sentit, ha apostat pel "bon ús" de les tecnologies i la investigació que "ens poden ajudar a millorar l'autonomia, la salut, la independència i qualitat en la vida de totes les persones, especialment dels majors".

Així mateix, la consellera ha considerat "les oportunitats i els desafiaments" que representa aquest procés per a alguns territoris, com la Comunitat Valenciana, que acull molta gent major per la seua climatologia o condicions de vida.

Així, ha apostat per propiciar unes bones condicions per a les persones majors, que es traduiran en un impacte positiu en tots els àmbits.

Finalment, ha agraït a l'organització de Longevity World Forum el fet d'haver triat la Comunitat Valenciana com a seu de la seua trobada, "la qual cosa ens converteix en el punt mundial de referència pel que fa als estudis sobre l'envelliment".

"És un honor per a la Comunitat Valenciana rebre professionals d'alt nivell que treballen des de la perspectiva científica en aquest camp i que vinguen ací a compartir els seus avanços", ha destacat Pascual.

El Longevity World Forum és un congrés internacional pioner pel seu enfocament per a abordar la longevitat, entesa des de l'envelliment saludable i la qualitat de vida. En aquesta edició participen més de vint ponents que són referents mundials i hi ha un bloc temàtic que se centra específicament en R+D+I en matèria de longevitat.

Aquest congrés dona cabuda a la comunitat científica, l'acadèmica i a la indústria, i a més, involucra tots els parcs científics de la Comunitat Valenciana, així com el clúster de biotecnologia.

Galeria d'imatges