Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Innovació

La Generalitat i l'Ajuntament d'Alcoi signen a l'inici de l'any un protocol perquè la ciutat siga entitat col·laboradora de Districte Digital

19/12/2019
La Generalitat i l'Ajuntament d'Alcoi signen a l'inici de l'any un protocol perquè la ciutat siga entitat col·laboradora de Districte Digital
- La consellera visita, juntament amb l'alcalde, el campus de la UPV a Alcoi i coneix de primera mà les línies d'innovació universitària
- La consellera visita, juntament amb l'alcalde, el campus de la UPV a Alcoi i coneix de primera mà les línies d'innovació universitària


La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, ha mantingut aquest dijous una reunió amb l'alcalde d'Alcoi, Toni Francés, sobre el conveni que se signarà a principi d'any perquè la institució municipal s'adherisca a Districte Digital com a entitat col·laboradora.

Carolina Pascual i Toni Francés han explicat que la signatura d'aquest conveni es durà a terme a l'inici de l'any, després que l'Ajuntament d'Alcoi l'aprove en el ple municipal.

La consellera ha explicat que Districte Digital "no és un projecte que es redueix a Alacant, sinó que sobre aquest s'estableix el nou model econòmic de la Comunitat i s'estendrà per altres punts".

En aquest sentit, l'Ajuntament d'Alcoi s'adherirà com a entitat col·laboradora per a sumar sinergies i estendre aquest projecte a la ciutat, a la comarca i a tota l'àrea d'influència. Carolina Pascual ha indicat que l'ecosistema tecnològic de la Comunitat Valenciana "necessita la participació de tots els actors implicats per a continuar impulsant el seu desenvolupament".

Laboratoris innovació UPV

La consellera també ha visitat el campus de la Universitat Politècnica de València a Alcoi, juntament amb el seu director, Juan Ignacio Torregrosa, i l'alcalde alcoià. Allí, ha pogut comprovar de primera mà els laboratoris d'innovació dels quals disposa la universitat i el treball que està desenvolupant l'alumnat que cursa carreres STEM.

En aquests laboratoris s'implementen estudis de robòtica, innovació aplicada al sector tèxtil, aplicació de realitat virtual i desenvolupament de projectes d'impressió digital, entre altres. El grup d'alumnes que desenvolupen aquestes iniciatives han explicat a la consellera i a l'alcalde els seus projectes i la finalitat de la seua investigació i han fet demostracions en viu.

Carolina Pascual ha destacat l'alt nivell de l'alumnat de la UPV d'Alcoi i dels projectes d'innovació que estan desenvolupant al campus, així com les sinergies i la col·laboració d'aquest campus amb l'Ajuntament alcoià i el teixit socioeconòmic de la zona.

Finalment, la consellera ha visitat l'empresa farmacèutica Korott, situada al polígon industrial de Beniata, a Alcoi, on li han mostrat les línies d'innovació que desenvolupa aquesta empresa, que destaca en els sectors farmacèutic, alimentari i cosmètic.

Galeria d'imatges