Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Innovación

La Generalitat formarà en intel·ligència artificial els col·lectius en situació de cerca o millora d'ocupació

06/02/2020
- La formació se centrarà en competències bàsiques d'IA i serà en línia i gratuïta
- La formació se centrarà en competències bàsiques d'IA i serà en línia i gratuïta


La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, ha indicat que la Generalitat formarà col·lectius en situació de cerca d'ocupació en competències bàsiques d'intel·ligència artificial, amb l'objectiu que puguen adaptar-se als canvis en el món laboral.

Abans de la primera reunió del Pacte social per la innovació, Carolina Pascual ha destacat la formació com un dels eixos que asseguren la innovació inclusiva i ha indicat que la Conselleria desenvoluparà un pla de formació en intel·ligència artificial (IA), destinat a col·lectius que estan en cerca o millora d'ocupació.

En aquest sentit, ha precisat que en els pròxims quatre anys està previst formar, "almenys, 25.000 persones en situació de millora o cerca d'ocupació perquè adquirisquen competències bàsiques en intel·ligència artificial que es poden adaptar als sectors laborals diferents".

La consellera ha recalcat que "una formació adequada en la matèria serà determinant perquè la introducció de la intel·ligència artificial en empreses i organismes de qualsevol classe no implique necessàriament un desajust entre les capacitats i les noves necessitats de les empreses".

Pacte social per la innovació

Carolina Pascual ha comentat que aquesta és la primera reunió del Pacte social, "un document inicial i obert en el que els agents representats hui ací, i molts altres que participaran en jornades posteriors, tenen molt a aportar perquè la innovació no deixe ningú arrere".

Per la seua banda, el secretari autonòmic d'Innovació i Transformació Digital, Jordi Juan, ha apuntat que en aquesta primera jornada "s'ha posat de manifest la importància que tenen els agents del sistema valencià de la innovació perquè aquest pacte siga efectivament transversal".

A aquesta primera reunió del Pacte han assistit representants de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV); dels sindicats UGT i CCOO; el Consell Rector d'Universitats Valencianes; Redit; el Consell de Cambres de Comerç de la Comunitat Valenciana; la Coordinadora Valenciana d'ONGD, i la Plataforma del Tercer Sector de la Comunitat Valenciana.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Declaraciones de la consellera de Innovación

Declaraciones del secretario autonómico de Innovación, Jordi Juan