Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital

El Consell, l'Institut d'Ensenyances Artístiques i l'Ajuntament de València col·laboren en la difusió del treball d'alumnes d'arts escèniques

07/02/2020
- Es presenten en públic actuacions de noves promocions d'actors i actrius valencians
- Es presenten en públic actuacions de noves promocions d'actors i actrius valencians


El Ple del Consell ha aprovat el conveni de col·laboració entre la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, a través de l'Institut Superior d'Ensenyances Artístiques de la Comunitat Valenciana (ISEACV), i l'Ajuntament de València per a l'exhibició de tallers curriculars dels alumnes de tercer i quart curs de les especialitats d'Interpretació, Direcció escènica i Escenografia de l'Escola Superior d'Art Dramàtic de València (ESADV).

A través d'aquest conveni, l'Ajuntament autoritza l'ús gratuït de les instal·lacions de l'edifici i auditori municipal La Mutant per a la realització i el desenvolupament de les representacions, que seran entre el 27 de gener i el 9 de febrer de 2020.

Amb la qual cosa, l'ISEACV, a través de l'ESADV, difon les arts escèniques teatrals i, a més, presenta en públic les noves promocions d'actors i actrius valencians.

A més, segons l'acord, l'Ajuntament posa a disposició de l'ESADV els recursos humans, tècnics i materials que resulten necessaris per a l'exercici normal i correcte de les exhibicions. Per la seua banda, l'Escola d'Art Dramàtic facilita els recursos humans necessaris per a la perfecta execució de les obres programades.

Cal recordar que l'Institut Superior d'Ensenyances Artístiques de la Comunitat Valenciana té com a objectiu facilitar l'accés dels i les alumnes i titulats en ensenyances artístiques de Grau Superior a estudis complementaris i de perfeccionament professional, així com afavorir la coordinació amb altres administracions públiques i potenciar i difondre les ensenyances artístiques superiors dins i fora de la Comunitat Valenciana.

Així mateix, l'Ajuntament de València, com a titular de l'auditori La Mutant, té com a objectiu fer d'aquest espai un motor cultural per a tota la ciutat de València, amb una programació de primer nivell en la qual caben totes les arts escèniques: teatre i música, conferències i 'performances', exposicions i espectacles infantils, circ i dansa.