Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica
Habitatge

La Generalitat licita les obres de derrocament del grup d'habitatge públic José Ortiz d'Almassora

11/02/2020
La Generalitat licita les obres de derrocament del grup d'habitatge públic José Ortiz d'Almassora
- La Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica destina 354.215 euros als treballs de demolició
- La Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica destina 354.215 euros als treballs de demolició


La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, a través de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha), ha licitat les obres de derrocament del grup de 38 habitatges públics de l'avinguda José Ortiz, 167, conegut com a grup B, d'Almassora, per un import de 354.215 euros (IVA inclòs).

En l'actualitat, el grup de 38 habitatges es troba buit, tapiat i en estat de ruïna econòmica. Inicialment el grup constava de 94 habitatges, 56 dels quals van ser demolits en 1998. Durant anys s'han produït nombrosos conflictes en aquest edifici fins que, finalment, la Generalitat i l'Ajuntament d'Almassora van aconseguir una solució consensuada que ha donat resposta al que demanaven els veïns.

Aquesta solució passa pel derrocament de l'edificació. Els estudis realitzats van mostrar que el cost de rehabilitació integral de l'immoble superava el 50% del valor d'una edificació semblant de nova planta. A més, es troba fora d'ordenació urbanística.

Fa uns mesos, el vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, es va reunir amb l'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, per a analitzar la situació d'aquest problemàtic grup d'habitatges. En aquella reunió va anunciar que ja s'havia signat una partida pressupostària perquè durant 2020 es duguera a terme l'actuació.

Les ofertes per a l'execució d'aquestes obres s'hauran de presentar a la seu d'EVha (carrer Vinatea, 14, de València). El termini acaba el pròxim el 9 de març, a les 14.00 hores. Poden obtindre informació en la plataforma de contractació estatal.

Galeria d'imatges