Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica
Emergència habitacional

La Generalitat estudia l'alternativa d'habitatge de les famílies residents als blocs de Portuaris del Cabanyal

11/02/2020
- Es reuneix la Comissió Mixta de Treball per a abordar la situació de les famílies
- Es reuneix la Comissió Mixta de Treball per a abordar la situació de les famílies


La Generalitat ha dut a terme la primera de les comissions mixtes de treball ?que integra els diversos departaments de les administracions implicades, entitats col·laboradores i col·lectius de persones afectades? per a abordar la situació de les famílies que resideixen als blocs de Portuaris del barri del Cabanyal de la ciutat de València.

El director general d'Emergència Habitacional de la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, David Vegara, ha destacat la importància d'aquesta primera trobada, que ha servit, segons ha manifestat, per a "tractar de manera transversal les peticions que ha fet l'associació Brúfol, que treballa en la inserció sociolaboral, la formació i l'acompanyament social de les persones que resideixen al barri".

"Estem treballant per a garantir l'alternativa residencial de les persones que ho requerisquen, perquè ens trobem no només davant d'una petició veïnal, sinó davant d'una emergència social que necessita una resposta el més àgil possible, ja que 19 famílies amb filles i fills en edat escolar viuen als blocs i es troben en processos distints de desdonament i, per tant, en risc d'emergència residencial", ha afirmat Vegara.

El director general d'Emergència Habitacional ha explicat que "moltes d'aquestes famílies estan començant a percebre la renda valenciana d'inclusió, la qual cosa els pot facilitar la cerca d'alternativa d'habitatge".

A més de Vegara, en la reunió de la Comissió Mixta han participat la secretària autonòmica d'Atenció Primària i Serveis Socials, Elena Ferrando, i representants de les direccions generals de Barris Inclusius i d'Inclusió Educativa i de les conselleries d'Igualtat i Polítiques Inclusives i d'Educació, al capdavant de les quals estan María José Cortell i Raquel Andrés, respectivament.

Per part de l'Ajuntament de València, ha assistit la regidora de Serveis Socials i Habitatge, Isabel Lozano, mentre que en representació de l'associació Brúfol ha participat María José Enrique, la qual ha intervingut, i en representació del Col·legi Santiago Apóstol, Jordi Bosch.

Galeria d'imatges