Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Innovación

Districte Digital i l'Ajuntament de Xixona tanquen un acord per a col·laborar en matèria d'innovació digital i tecnològica

13/02/2020
Districte Digital i l'Ajuntament de Xixona tanquen un acord per a col·laborar en matèria d'innovació digital i tecnològica
- Carolina Pascual destaca que aquesta firma és una mostra de "vertebració en tota la Comunitat" perquè "la innovació arribe a tot el territori"
- Carolina Pascual destaca que aquesta firma és una mostra de "vertebració en tota la Comunitat" perquè "la innovació arribe a tot el territori"


La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, i l'alcaldessa de Xixona, Isabel López, han signat aquest dijous un protocol d'adhesió mitjançant el qual l'Ajuntament de Xixona passarà a formar part de la xarxa de Districte Digital com a entitat col·laboradora.

Amb aquest pas, les dues institucions estreteixen les relacions per a desenvolupar activitats que contribuïsquen a ampliar i consolidar l'ecosistema d'innovació digital i tecnològica, així com millorar la qualitat de la gestió empresarial en la influència d'aquestes.

Després de la signatura del conveni entre Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana i l'Ajuntament de Xixona, Carolina Pascual ha destacat que la integració d'aquest nou municipi "és una mostra més de la intenció de realitzar aquesta vertebració en tota la Comunitat i de fer-la dins de la província d'Alacant mateix, no només a Alacant ciutat".

"És molt important que aquesta innovació arribe a tot el territori, que els ajuntaments se senten partícips, que aporten amb projectes concrets tot el que poden fer utilitzant aquests espais, la possibilitat d'innovació i l'aplicació a la seua indústria en concret, i que es puga estendre a tot el territori de la Comunitat Valenciana", hi ha afegit la consellera.

Per la seua banda, l'alcaldessa de Xixona ha considerat que és molt important "agrair que la Conselleria d'Innovació preste atenció a les necessitats dels municipis, com és el cas de Xixona, i que podem unir forces i podem aprofitar l'impuls tan important que suposa el Districte Digital".

En aquest sentit, segons ha apuntat, Xixona té "molt a oferir" a l'hora de donar "resposta a les empreses que estan arribant a Alacant atretes pel Districte Digital". "El nostre municipi ?hi ha afegit? aportarà tot el que té de positiu per a aconseguir atraure noves empreses i millorar l'accés a les noves tecnologies d'aquelles que ja estan ubicades al municipi".

D'acord amb el protocol de col·laboració signat aquest dijous, l'Ajuntament de Xixona es compromet a participar en l'oferta d'esdeveniments i activitats formatives de Districte Digital, així com a donar a conéixer el projecte entre les empreses tecnològiques i innovadores de cara a la captació d'aquestes.

A més, es compromet a donar suport als recursos de comunicació i promoció que té SPTCV per a difondre Districte Digital de la Comunitat Valenciana i dur a terme accions promocionals, i campanyes de publicitat, conjuntament amb Districte Digital. Així mateix, inclourà aquest municipi en la seua estratègia de comunicació global.

Per la seua banda, SPTCV farà partícip el consistori de Xixona de la creació i la promoció d'esdeveniments i formacions que n'afavorisquen la visibilitat i creen sinergies entre els agents socials i econòmics relacionats amb Districte Digital, facilitarà l'accés de les empreses al mercat, oferirà suport en la formació de personal i durà a terme altres iniciatives per a l'enfortiment i l'expansió de la nova economia a la Comunitat Valenciana.

Galeria d'imatges