Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica
Vivienda

La Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica i l'Ajuntament de Burjassot analitzen les necessitats d'habitatge del municipi

13/02/2020
La Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica i l'Ajuntament de Burjassot analitzen les necessitats d'habitatge del municipi
- El director general d'EVha es reuneix amb l'alcalde d'aquesta localitat de l'Horta Nord
- El director general d'EVha es reuneix amb l'alcalde d'aquesta localitat de l'Horta Nord


La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, a través de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha), s'ha reunit amb l'Ajuntament de Burjassot per a analitzar les necessitats en matèria d'habitatge d'aquesta localitat de l'Horta Nord. En la reunió han participat el director general d'EVha, Alberto Aznar, i l'alcalde, Rafa García.

La Conselleria gestiona en aquest municipi un total de 377 habitatges que formen part del parc públic d'habitatges de la Generalitat, amb lloguers socials ajustats a la situació socioeconòmica dels seus residents. Part d'aquests pisos es troben a la zona popularment coneguda com 'els 613 habitatges', una barriada marginada i conflictiva, amb un índex de desocupació elevat entre els veïns que hi resideixen.

El director general d'EVha ha declarat que "un dels reptes més importants en la gestió del parc públic de la Generalitat és la millora dels espais comuns i de la convivència en els grups d'habitatge públic, i reforçar la idea de corresponsabilitat de totes les persones que hi resideixen".

Per aquest motiu en la reunió s'ha constatat la necessitat d'impulsar mesures encaminades en aquesta línia en el grup dels 613 habitatges, sempre de la mà dels serveis socials municipals. "És fonamental que hi haja una coordinació entre l'Administració autonòmica i local per a donar una resposta més efectiva i s'afavorisca la inclusió dels col·lectius més vulnerables", ha destacat Alberto Aznar.

Un altre dels temes tractats ha sigut l'atenció a les emergències residencials i les necessitats del manteniment del parc públic de Burjassot. En els últims quatre anys i mig, la Conselleria d'Habitatge ha invertit 430.000 euros en actuacions de millora i reparacions en aquest municipi. D'aquests, 345.000 euros en corresponen a la reparació de 28 habitatges, que van ser recuperats, i 85.000 a l'atenció de reclamacions d'habitatges i elements comuns.

Galeria d'imatges