Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica
Vivienda

Martínez Dalmau destaca "l'exemplaritat de Gandia a l'hora d'abordar els desafiaments del nostre temps"

19/02/2020
Martínez Dalmau destaca 'l'exemplaritat de Gandia a l'hora d'abordar els desafiaments del nostre temps'
- El vicepresident segon i conseller d'Habitatge visita Gandia i es reuneix amb l'alcaldessa, Diana Morant
- Inaugura les jornades sobre ajudes a la regeneració urbana i rehabilitació d'habitatges
- El vicepresident segon i conseller d'Habitatge visita Gandia i es reuneix amb l'alcaldessa, Diana Morant
- Inaugura les jornades sobre ajudes a la regeneració urbana i rehabilitació d'habitatges



El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, junt amb l'alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha inaugurat les jornades 'Ajudes a la regeneració i renovació urbana i rural (ARRUR) i a la rehabilitació i reforma d'habitatges (Renhata)', que durant aquest dimecres i dijous tenen lloc a la capital de la Safor.

Martínez Dalmau ha destacat "l'exemplaritat de Gandia a l'hora d'abordar els desafiaments del nostre temps" per a referir-se a "la ciutat que ha sigut mereixedora d'un projecte 'Urban', la ciutat que ha conclòs de manera reeixida l'operació ARRU del barri de Simancas i que enguany ha obtingut un nou ARRU en el Raval. Més de 2,5 milions d'euros destinats a fer de Gandia una ciutat més forta, més acollidora i més cuidadora".

El vicepresident ha reivindicat "les ciutats resilients". En aquest sentit ha explicat que "necessitem ciutats que se sàpien cuidar. Ciutats que siguen capaces d'enfrontar-se a les dificultats que els sobrevinguen i que sàpien adaptar-se. Ciutats, en definitiva, assentades en la consciència de la seua pròpia vulnerabilitat i obertes a les cures".

També s'ha referit al pla 'Hàbitat 20-30', que en aquesta legislatura, ha dit, "servirà per a orientar els nostres esforços cap a una transició verda en el sector i que anem concretant en cada una de les mesures que estem impulsant des de la Generalitat, com és el cas dels programes d'ajudes que hui presentem tant en matèria de regeneració i renovació urbana com per a la rehabilitació i reforma d'habitatges".
"Ajudes, totes aquestes en la línia de la transició verda, perquè, de fet, per primera vegada hem incorporat criteris de sostenibilitat i d'equitat en les baremacions", ha explicat.

En les jornades també han estat presents la directora general d'Habitatge i Regeneració Urbana, Elena Azcárraga, i la directora de l'Institut Valencià de l'Edificació (IVE), Begoña Serrano.

Dos ARRU

En 2015 es van iniciar les obres al barri de Simancas per a la nova edificació de 104 habitatges en substitució d'altres prèviament demolits. L'actuació ha tingut un cost total de 7.127.214 euros, 2.728.258 euros dels quals els ha aportat el Ministeri de Foment i 1.700.000, la Generalitat. Els 104 habitatges es van qualificar definitivament el març de 2018.

En l'actualitat s'està iniciant a Gandia un nou ARRU al barri del Raval, després de resultar adjudicatari en la convocatòria de 2019 de la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica.

L'actuació està estimada en 2.569.000 euros, dels quals el Govern central i el Govern Valencià aportaran 1.460.999 euros i la resta serà finançat per l'Ajuntament de Gandia i particulars. La inversió està prevista amb caràcter pluriennal des de 2019 a 2023.

El vicepresident ha aprofitat la seua visita a Gandia per a comprovar l'avanç de les obres. Hi ha estat acompanyat per l'alcaldessa de la localitat.

L'actuació permetrà la rehabilitació de 106 edificis i espais públics de la zona, i millorarà la imatge d'un dels barris més antics i emblemàtics de la ciutat.

A més de la rehabilitació dels habitatges, aquesta ajuda permetrà el cofinançament d'obres que incorporen activitats professionals, comercials i terciàries que contribuiran a posar en marxa el teixit productiu. Entre altres actuacions, incorpora una important inversió en la millora urbana i la integració paisatgística d'espais públics del barri.

Galeria d'imatges