Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica
Vivienda

La Conselleria d'Habitatge i la Coordinadora de Ciutat Vella analitzen la situació de les promocions d'habitatge públic del centre històric de València

19/02/2020
La Conselleria d'Habitatge i la Coordinadora de Ciutat Vella analitzen la situació de les promocions d'habitatge públic del centre històric de ...
- El director general d'EVha es reuneix amb representants veïnals
- El director general d'EVha es reuneix amb representants veïnals


Representants de la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica i de la Coordinadora Ciutat Vella s'han reunit per a analitzar la situació de les promocions d'habitatge públic que la Generalitat disposa al centre històric de València.

A la reunió han assistit el director general de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha), Alberto Aznar, i la presidenta de la Coordinadora de Ciutat Vella, Trini Piquer, acompanyada dels representants veïnals Martín García i Gregorio de la Posada.

El director general d'EVha ha explicat els treballs que la Vicepresidència Segona està duent a terme per a augmentar el parc públic d'habitatges al centre històric i ha anunciat la ràpida conclusió de diverses promocions d'habitatges en aquesta zona de la ciutat.

Es tracta d'obres que van ser paralitzades i abandonades durant molts anys per l'anterior govern del PP i que ara s'han représ per a posar-les a disposició dels ciutadans en règim de lloguer assequible. Un d'aquests és l'edifici de Teixidors, 18. Alberto Aznar ha recordat que les obres d'aquesta promoció van acabar en 2011. No obstant això, els successius actes vandàlics i les ocupacions il·legals el van deixar en un estat lamentable.

El gener de 2018, EVha va recuperar la possessió d'aquest edifici de sis habitatges, després de ser desallotjat per la Policia Nacional. Ara, després d'una inversió de 140.000 euros, la Conselleria ha conclòs les obres de reparació i està esperant la qualificació definitiva, per a poder fer l'adjudicació a les persones que corresponga.

Així mateix, recentment s'han iniciat els treballs de l'edifici de nou habitatges del carrer Murillo, 38, amb una inversió de 350.000 euros.

L'antic Institut Valencià de l'Habitatge (IVVSA), hui EVha, va acabar la construcció de la finca en 2012, que durant el procés de tramitació final va patir una sèrie d'assalts que van provocar danys de consideració, tant en elements comuns com en la major part dels habitatges.

El director general d'EVha també ha informat sobre la situació d'altres immobles que estan en procés de reparació, com el de la plaça de l'Arbre, 2.

Galeria d'imatges