Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica
Vivienda

Martínez Dalmau aposta per la rehabilitació de 192 habitatges a Sant Vicent del Raspeig, les obres dels quals acabaran al començament de 2021

27/02/2020
Martínez Dalmau aposta per la rehabilitació de 192 habitatges a Sant Vicent del Raspeig, les obres dels quals acabaran al començament de 2021
- El vicepresident recalca que la inversió de la Generalitat al barri de Santa Isabel ascendeix a 3,5 milions d'euros
- Destaca la necessitat de més coordinació amb els municipis per a descentralitzar la gestió de l'habitatge públic
- - El vicepresident recalca que la inversió de la Generalitat al barri de Santa Isabel ascendeix a 3,5 milions d'euros
- Destaca la necessitat de més coordinació amb els municipis per a descentralitzar la gestió de l'habitatge públic



El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, ha visitat Sant Vicent del Raspeig on s'ha reunit amb l'alcalde d'aquest municipi, Jesús Villar, i amb la corporació municipal per a tractar la situació del parc públic d'habitatge a la ciutat.

Així mateix, s'ha parlat de l'execució de tres àrees de regeneració i renovació urbana (ARRU) que s'estan duent a terme al barri de Santa Isabel i que permetran la rehabilitació de 192 habitatges i els entorns d'aquests. Segons ha manifestat el vicepresident segon, "aquestes actuacions suposen una inversió total de 3,5 milions d'euros".

Martínez Dalmau ha destacat que Sant Vicent del Raspeig "demostra que les àrees de regeneració i renovació urbana són un excel·lent exemple de coordinació interinstitucional. Des de la Generalitat estem a favor de descentralitzar més, no només els recursos, sinó també la gestió, tal com hem subratllat en el projecte del pla 'Hàbitat 20-30'". Un pla l'objectiu del qual és "duplicar el parc públic en deu anys gràcies a una inversió de 2.200 milions en tota la Comunitat".

En aquest sentit, ha felicitat la corporació municipal ja que en els últims anys ha incorporat sis habitatges al parc públic de Sant Vicent del Raspeig. "Aquest és l'horitzó que cal seguir, augmentar els parcs públics perquè la gent tinga més capacitat de viure en habitatges públics", ha assenyalat.

El vicepresident s'ha referit a la importància de Sant Vicent del Raspeig com a ciutat receptora de població jove, ja que acull les instal·lacions de la Universitat d'Alacant, i això ens exigeix "continuar invertint en la ciutat".

En aquest sentit, Martínez Dalmau ha subratllat que des de la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica "apostem per la rehabilitació, i prova d'això són les actuacions que s'estan duent a terme al barri de Santa Isabel que permetran la rehabilitació de 192 habitatges al municipi, obres que està previst que acaben al començament de 2021".

En la visita, el vicepresident ha estat acompanyat per la directora general d'Habitatge i Regeneració Urbana, Elena Azcárraga.

Tres ARRU en execució a Santa Isabel

El parc públic de la Generalitat compta amb cinc habitatges a Sant Vicent del Raspeig, dos dels quals en règim de compra, dos en lloguer social i un en procés de rehabilitació.

Així mateix, disposa de 39 habitatges més destinats a persones majors i 14 més en les proximitats de la Universitat d'Alacant. Tots en règim de lloguer.

Pel que fa al barri de Santa Isabel, en l'actualitat s'estan executant tres ARRU a través de diversos convenis. El primer d'aquests és el referit al projecte de rehabilitació dels blocs 24 i 25 que comprén la rehabilitació de 84 habitatges i els entorns d'aquests. Fins ara s'han executat un total de 423.000 euros d'un total de 868.000 euros.

El segon és el referit al bloc 21 i comprén la rehabilitació de 72 habitatges, i també els entorns d'aquests, amb una execució de 253.000 euros d'un total de 997.000 euros, mentre que el tercer està dirigit a la gestió de l'actuació de regeneració i renovació urbana de 36 habitatges en el bloc 67. Actualment ja s'han pagat 109.000 euros.

Galeria d'imatges