Sanitat Universal i Salut Pública
Coronavirus

La situació en relació amb el coronavirus no ha variat aquest diumenge a la Comunitat Valenciana

01/03/2020
- A la Comunitat Valenciana es mantenen els 15 casos positius detectats fins a aquest dissabte i han donat resultat negatiu les 240 proves realitzades
- Govern i comunitats autònomes subratllen la "imprescindible col·laboració i coordinació" en la gestió del coronavirus
- A la Comunitat Valenciana es mantenen els 15 casos positius detectats fins a aquest dissabte i han donat resultat negatiu les 240 proves realitzades
- Govern i comunitats autònomes subratllen la "imprescindible col·laboració i coordinació" en la gestió del coronavirusLa Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública comunica que la situació amb relació al coronavirus no ha variat aquest diumenge, després que no s'haja detectat cap cas positiu més.

L'estat actual continua sent el comunicat en la vesprada d'aquest dissabte, amb els 15 casos positius detectats. Els pacients continuen mantenint-se amb símptomes lleus. A més, fins al moment s'han diagnosticat com a negatives 240 proves realitzades.

La Conselleria ha habilitat el 900 300 555 per a atendre totes les persones que hagen viatjat a les zones de risc i tinguen algun dubte. Aquest número telefònic ha atés fins ara unes 2.100 telefonadas, de les quals un poc més de la mitat han sigut consultes requerint informació general. La tercera part han sigut consultes de població amb símptomes, però que no atenien criteris epidemiològics.

Salut Pública manté un protocol estricte, el mateix que se segueix en totes les comunitats autònomes i coordinat pel Ministeri de Sanitat, basat en evidències científiques i amb el major rigor assistencial per al control epidemiològic.

Reunió del Consell Interterritorial aquest diumenge

La consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, ha participat aquest diumenge en la reunió per videoconferència del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, presidida pel ministre de Sanitat, Salvador Illa, per a analitzar la situació i evolució del coronavirus.

Govern i comunitats autònomes han subratllat la "imprescindible col·laboració i coordinació" de totes les administracions en la gestió del coronavirus al país.

En la reunió, que s'ha prolongat durant un poc més de dues hores, s'ha mostrat unanimitat en què Espanya mantinga l'escenari actual, que continua estant en la fase 1, és a dir, la de contenció.

Aquest dilluns se celebraran diverses reunions tècniques on s'analitzaran les mesures adoptades fins ara.

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública recorda que ha posat a disposició de la ciutadania tota la informació en la pàgina web: consultar aquí.

Galeria d'imatges