Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital

Persones expertes en intel·ligència artificial es posen a la disposició de la Generalitat per a treballar en solucions tecnològiques que combaten l'impacte de l'extensió del coronavirus

17/03/2020
- Un grup de treball estudiarà mesures a curt, mitjà i llarg termini a les necessitats de gestió de la crisi
- Pascual destaca que a la Comunitat Valenciana "hi ha investigadors en intel·ligència artificial de primer nivell que s'han bolcat a ajudar a combatre l'expansió i avançar en aplicacions de prevenció o de diagnòstic"
- - Un grup de treball estudiarà mesures a curt, mitjà i llarg termini a les necessitats de gestió de la crisi
- Pascual destaca que a la Comunitat Valenciana "hi ha investigadors en intel·ligència artificial de primer nivell que s'han bolcat a ajudar a combatre l'expansió i avançar en aplicacions de prevenció o de diagnòstic"



Persones expertes en intel·ligència artificial de la Comunitat Valenciana s'han posat a la disposició de la Generalitat per a oferir solucions i contindre l'impacte de l'extensió del COVID-19.

La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, ha mantingut aquest dimarts una reunió per videoconferència amb experts en intel·ligència artificial i responsables de diversos nivells en l'àmbit sanitari, que han posat damunt la taula les necessitats i les possibles respostes per a contindre i previndre l'extensió de la pandèmia.

La consellera ha explicat que s'han posat en comú "els treballs que ja estan en marxa dels diversos grups d'investigació, que es coordinaran per a prioritzar atenent les necessitats que es plantegen".

En aquest sentit, Carolina Pascual ha considerat que "és molt important optimitzar els esforços i els recursos existents perquè, entre tots, i tan prompte com siga possible, siguem capaços de donar resposta a l'extensió del COVID-19 i oferir suport als sanitaris que estan en primera línia".

Segons ha assenyalat, "la intel·ligència artificial permet assistents intel·ligents per a consultes més comunes, fabricar material amb tecnologia capdavantera, models de simulació i millores en els processos d'informació, entre d'altres".
Així, s'ha constituït un grup de treball que estarà coordinat amb la Conselleria de Sanitat i que analitzarà les necessitats que es plantegen a curt, mitjà i llarg termini. L'esforç es dirigeix a aportar solucions mitjançant la intel·ligència artificial.

En la videoconferència han participat, junt amb la consellera, la secretària autonòmica d'Universitats i Investigació, Carmen Beviá, i representants de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, de Presidència, així com de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

Els experts investigadors connectats formen part de la mesa de treball constituïda en el marc de l'Estratègia d'intel·ligència artificial de la Comunitat Valenciana.

Galeria d'imatges