Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
COVID-19

La Conselleria d'Innovació augmentarà el pressupost de les beques salari per a arribar a més alumnat universitari

16/04/2020
- Baixarà els requisits acadèmics per a graus en les beques d'ajuda a l'estudi de la Generalitat
- La Conselleria i les universitats es coordinen per a millorar l'avaluació no presencial
- Baixarà els requisits acadèmics per a graus en les beques d'ajuda a l'estudi de la Generalitat
- La Conselleria i les universitats es coordinen per a millorar l'avaluació no presencial


La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, ha anunciat un augment de les beques salari per a arribar a més alumnat universitari i ha avançat que també es reduiran els requisits acadèmics per a graus en les beques de la Generalitat d'ajuda a l'estudi.

La consellera ha fet aquest anunci aquest dijous durant una reunió per videoconferència amb les rectores i rectors de les universitats públiques valencianes amb la finalitat de traslladar les recomanacions del Ministeri d'Universitats i actuar de manera conjunta i coordinada de cara a la fi del curs acadèmic i de l'avaluació de l'alumnat.

Carolina Pascual ha indicat que, davant de l'actual situació, la Conselleria ha decidit actuar sota la premissa econòmica i augmentar el nombre de persones beneficiàries de les beques salari i, sota una altra premissa de tipus acadèmic, flexibilitzar en els estudis de grau els requisits acadèmics en les beques d'ajuda a l'estudi, amb una reducció del percentatge de crèdits necessaris per a poder optar-hi.

En aquest sentit, la consellera ha indicat que, atesa l'actual situació, "és important tindre en compte que moltes famílies poden veure's afectades econòmicament, i aquesta és una manera de contribuir a millorar la igualtat d'oportunitats".

A més, també s'ha abordat el problema de la bretxa digital que hi ha en l'alumnat universitari, especialment la relacionada amb la connexió a Internet i l'amplada de banda necessària per a continuar amb la docència en línia i acabar el curs.

En aquest sentit, la consellera i els rectors i les rectores s'han mostrat disposats a col·laborar per a trobar solucions a aquesta situació, "amb l'objectiu que cap alumne o alumna es quede sense poder rebre la seua formació per aquest motiu", ha indicat Pascual.

Igualment, han insistit en la col·laboració per a garantir una correcta avaluació no presencial de l'alumnat i per a mantindre el calendari acadèmic sense cap modificació.

Pròrroga de contractes d'investigació

D'altra banda, Carolina Pascual ha indicat que, amb motiu de l'estat d'alarma, la Conselleria ha prorrogat els contractes del personal investigador de caràcter predoctoral (ACIF); les subvencions del Programa Santiago Grisolía (GRISOLIA); les subvencions per a la contractació de personal investigador en fase postdoctoral (APOSTD), i les subvencions per a la contractació de personal de suport vinculat a un projecte de transferència tecnològica (APOTIP).

Aquestes pròrrogues també afecten les subvencions destinades a millorar la formació i l'ocupabilitat de personal tècnic i de gestió de la I+D en entitats públiques d'investigació, en el marc del Sistema Nacional de Garantia Juvenil i cofinançades pel Fons Social Europeu i la Iniciativa d'ocupació juvenil (GJIDI).

Finalment, també es prorroguen les subvencions per a la contractació de joves doctors i doctores per al desenvolupament d'un projecte de transferència tecnològica en empreses valencianes (CPTTGENT) i les del Programa d'excel·lència científica de júniors investigadors (SEJI), per a les despeses de contractació de l'investigador o de la investigadora junior.