Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
COVID-19

Innovació, Turisme i l'Ajuntament de Benidorm impulsen un grup de treball per a la recuperació turística després del confinament

24/04/2020
Innovació, Turisme i l'Ajuntament de Benidorm impulsen un grup de treball per a la recuperació turística després del confinament
- Generalitat i Ajuntament col·laboren perquè Benidorm siga projecte pilot de la recuperació turística
- La innovació, eix fonamental per a aconseguir que el sector s'adapte a les noves circumstàncies
- Generalitat i Ajuntament col·laboren perquè Benidorm siga projecte pilot de la recuperació turística
- La innovació, eix fonamental per a aconseguir que el sector s'adapte a les noves circumstànciesLa Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Turisme Comunitat Valenciana i l'Ajuntament de Benidorm impulsaran un grup de treball conjunt per a preparar la recuperació del sector turístic després del confinament.

La consellera d'Innovació, Carolina Pascual, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i l'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, han mantingut aquest divendres una reunió de treball per videoconferència, a la qual també ha assistit la responsable de Visit Benidorm, Leire Bilbao, així com el director general per a l'Avanç de la Societat Digital, Pedro Pernías, i el director d'Intel·ligència Turística, Mario Villar.

Carolina Pascual ha destacat "el lideratge turístic de la ciutat de Benidorm" i ha afegit que, precisament, aquest sector és "el que més s'està ressentint de la situació generada per la COVID-19", per la qual cosa ha apostat per "la col·laboració entre tots per a utilitzar la innovació i la tecnologia com a ajuda per a la seua recuperació després del confinament". A més, la consellera ha destacat l'esforç que està fent en aquest sentit la ciutat de Benidorm.

En aquest sentit, l'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, ha explicat el projecte 'Patti Recovery', que "forma part de les accions impulsades per l'Ajuntament de Benidorm per a atendre la situació de crisi sanitària i posar les noves tecnologies al servei de la ciutadania i de les administracions". Es tracta d'un projecte que Benidorm ha posat en marxa i que ja està fent tests a la ciutat, els resultats dels quals es comparteixen amb la Generalitat.

Per la seua banda, Francesc Colomer també ha reiterat la necessitat de començar a treballar en l'aplicació de la tecnologia i la innovació "per a recuperar el dinamisme d'un sector que s'ha vist greument perjudicat per aquesta crisi, i que probablement tindrà dificultats per a tornar a la normalitat".

Per això, ha insistit en el fet que "la posada en marxa d'un projecte pilot d'aquestes característiques a Benidorm no és casual, ja que és la destinació que lidera l'avantguarda de la intel·ligència turística a la nostra Comunitat, ja que ha sabut sempre reinventar-se i innovar per a oferir la seua millor versió al visitant". En aquest sentit, ha apuntat que "ara l'objectiu és treballar per a oferir seguretat i garanties, i en això, a través de Benidorm, també podem ser pioners de nou".

Galeria d'imatges