Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
COVID-19

La Comissió Gestora de les PAU dona suport unànimement a la realització de les proves en instituts i centres de Batxillerat

30/04/2020
- Carolina Pascual afirma que aquesta decisió és "l'opció més segura i la que minimitza els contagis"
- El professorat que vigile les proves serà d'altres instituts per a garantir la imparcialitat i l'objectivitat de la prova
- Carolina Pascual afirma que aquesta decisió és "l'opció més segura i la que minimitza els contagis"
- El professorat que vigile les proves serà d'altres instituts per a garantir la imparcialitat i l'objectivitat de la provaLa Comissió Gestora de les Proves d'Accés a la Universitat ha ratificat aquest dijous de manera unànime la realització de les proves en instituts i centres de Batxillerat, atesa la situació d'excepcionalitat que ha generat la propagació de la COVID-19.

Així s'ha acordat durant la reunió per videoconferència de la Comissió Gestora de les PAU, reunida aquest dijous, en la qual la consellera ha afirmat que és "l'opció més segura i la que minimitza els contagis".

Davant de la proposta de la consellera d'Universitats, Carolina Pascual, la Comissió Gestora ha ratificat el canvi d'ubicació, ja que els criteris sanitaris així ho aconsellen i, d'aquesta manera, s'eviten situacions d'aglomeració o de transport massiu de persones.

A més, ha acordat formar grups de treball per a la coordinació entre les diverses conselleries d'Universitats, Educació, Justícia i Sanitat i de les universitats, els instituts públics i els centres concertats i privats, ja que aquests també acolliran les proves del seu alumnat.

També s'ha indicat que el professorat que vigile les proves en cada institut o centre s'intercanviarà "per a garantir l'objectivitat i la imparcialitat en el desenvolupament de les proves".

La consellera ha volgut destacar "la tasca de tots els membres de la Comissió Gestora de les PAU, que han sabut reaccionar amb rapidesa i excel·lència a aquesta situació extraordinària i han treballat sense parar en la coordinació i el contingut de les proves". "El seu treball continua i, gràcies a ells, els exàmens es faran amb totes les garanties per a l'alumnat i amb moltíssima més flexibilitat", ha indicat.

A més de la coordinació de les proves o l'aprovació de dates, la Comissió Gestora també ha aprovat aquesta setmana els models d'examen, que enguany, i seguint les indicacions del Ministeri, augmenten considerablement l'optativitat, ja que l'alumnat tindrà més preguntes i més flexibilitat per a triar aquelles que contesta. Tota la informació està disponible en l'enllaç següent: consulteu ací.

Galeria d'imatges