Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball

El Consell aprova un conveni amb la CEV per a desenvolupar accions de prevenció de riscos laborals amb enfocament de gènere

15/05/2020
- La finalitat d'aquestes actuacions és abordar les diferències que es produeixen entre els col·lectius d'homes i dones
- La finalitat d'aquestes actuacions és abordar les diferències que es produeixen entre els col·lectius d'homes i dones


El Ple del Consell ha aprovat un conveni de col·laboració entre la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball i la Confederació Empresarial Valenciana (CEV) per a desenvolupar accions de prevenció de riscos laborals amb enfocament de gènere.

La Confederació Empresarial Valenciana rebrà 200.000 euros per a dur a terme aquestes accions.

Cal recordar que el Ple del Consell va aprovar fa una setmana un conveni amb el mateix objecte amb les organitzacions sindicals més representatives en el Consell General de l'Institut Valencià de Seguretat i Salut en el Treball (INVASSAT).

La necessitat d'aplicar la perspectiva de gènere a la seguretat i la salut en el treball es deu al fet que homes i dones se situen en posicions diferents en el mercat de treball, la qual cosa implica que estan exposats a riscos distints i que desenvoluparan problemes de salut diferents. Cal abordar les diferències que es produeixen entre els distints col·lectius d'homes i dones per a donar resposta a la diversitat de realitats del món del treball.

La integració de la perspectiva de gènere en la prevenció de riscos laborals implica investigar les àrees rellevants per a les dones treballadores i empresàries, per no subestimar els riscos laborals a què s'exposen i garantir que les mesures preventives que s'adopten siguen apropiades.