Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Innovación

L'AVI reprén els terminis suspesos per l'estat d'alarma per a resoldre la convocatòria d'ajudes a la innovació

18/05/2020
- El DOGV publica una resolució que permet agilitar el procés de concessió, paralitzat per la interrupció dels terminis administratius
- Més de 260 agents del sistema valencià d'innovació han sol·licitat ajudes per a resoldre els reptes innovadors proposats per l'Agència
- El DOGV publica una resolució que permet agilitar el procés de concessió, paralitzat per la interrupció dels terminis administratius
- Més de 260 agents del sistema valencià d'innovació han sol·licitat ajudes per a resoldre els reptes innovadors proposats per l'AgènciaL'Agència Valenciana de la Innovació (AVI) reprendrà dimarts els terminis dels procediments administratius per a resoldre la seua convocatòria anual d'ajudes en concurrència competitiva per a l'enfortiment i desenvolupament del Sistema Valencià d'Innovació, que van quedar interromputs el 14 de març després de l'entrada en vigor de l'estat d'alarma decretat per a fer front a l'emergència sanitària provocada pel coronavirus SARS-CoV-2.

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) publica dilluns una resolució del vicepresident executiu de l'AVI, Andrés García Reche, en la qual s'acorda l'aixecament de la interrupció en el còmput dels terminis conseqüència de l'estat d'alarma i en què s'acull a les excepcions previstes en el Reial decret 465/2020, de 17 de març.

En aquest sentit, i d'acord amb la norma esmentada, l'Agència declara indispensable per a la protecció de l'interés general, així com per al funcionament bàsic dels seus serveis, els procediments administratius derivats d'aquesta convocatòria d'ajudes, que es reprendran dimarts mateix.

L'AVI pretén agilitar així els tràmits paralitzats per aquesta situació excepcional per a procedir a la concessió de les ajudes, amb la finalitat que les entitats que en resulten beneficiàries puguen començar a desenvolupar com més prompte millor les accions subvencionades. Fins hui, la suspensió dels terminis inherent a l'estat d'alarma impedia resoldre la convocatòria, que s'alinea amb els objectius de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital.

Precisament, com a conseqüència de la represa d'aquests terminis, l'Agència tornarà a remetre les notificacions electròniques dirigides a les entitats sol·licitants, sempre que aquestes no hagen accedit al contingut durant el període de suspensió. Altrament, l'AVI considerarà que aquestes notificacions es van practicar degudament, segons consta en la resolució publicada hui en el DOGV.

En total, més de 260 entitats, entre les quals es troben universitats, instituts tecnològics, centres tecnològics i empreses de tota la Comunitat Valenciana, van sol·licitar el suport de l'Agència per a desenvolupar projectes d'innovació en el marc de la seua convocatòria d'ajudes en concurrència competitiva, que el 2020 està dotada amb vora 14 milions d'euros.

Els sis programes de suport de l'AVI sumen, en concret, 497 expedients en tramitació amb els quals es pretén resoldre, mitjançant la cooperació entre les diverses baules del Sistema Valencià d'Innovació, els diversos reptes proposats per l'AVI.

El personal tècnic de l'Agència està treballant en l'avaluació d'aquests projectes des que es va tancar el termini per a la presentació de sol·licituds, el 14 de febrer. Una labor que s'ha mantingut després de la declaració de l'estat d'alarma, amb les limitacions pròpies d'aquesta situació excepcional.