Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Investigación

Innovació concedeix 12,5 milions d'euros en ajudes per a l'adquisició d'infraestructures i equipament d'R+D+I

13/06/2020
- Amb aquesta concessió d'ajudes, que és la tercera, la Generalitat ha mobilitzat prop de 46 milions per al finançament d'aquesta classe d'inversions
- Són subvencions cofinançades a través de Feder, que preveu com a eix prioritari potenciar la recerca, el desenvolupament tecnològic i la innovació
- Amb aquesta concessió d'ajudes, que és la tercera, la Generalitat ha mobilitzat prop de 46 milions per al finançament d'aquesta classe d'inversions
- Són subvencions cofinançades a través de Feder, que preveu com a eix prioritari potenciar la recerca, el desenvolupament tecnològic i la innovació



La Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital ha resolt concedir les subvencions, per al període 2020-2021, destinades a l'adquisició d'infraestructures, equipament i tecnologies d'última generació d'R+D+I per les universitats públiques valencianes, els consorcis públics d'investigació adscrits a la Generalitat, que no pertanyen al sector sanitari, i els organismes públics d'investigació de l'Administració General de l'Estat ubicats a la Comunitat Valenciana.

Aquestes subvencions són susceptibles de ser cofinançades per la Unió Europea a través del Programa operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder), que preveu com a eix prioritari potenciar la recerca, el desenvolupament tecnològic i la innovació.

L'import total destinat és de prop de 12,5 milions d'euros (12.466.288,61 euros) per al període 2020-21. Cal destacar que amb aquesta concessió de subvencions, que és la tercera, després de les que es van fer en 2017 i 2018, la Generalitat ha mobilitzat prop de 46 milions d'euros per al finançament d'aquesta classe d'inversions.

Les entitats beneficiàries han sigut la Universitat d'Alacant (UA), a la qual destinen ajudes per un import d'1.325.658,60 euros; la Universitat de València (UV), que rebrà 3.085.899,25 euros; la Universitat Jaume I de Castelló (UJI), que obté una subvenció d'1.478.362,73 euros; la Universitat Miguel Hernández d'Elx (UMH), que rebrà un total d'1.054.912,02 euros, i la Universitat Politècnica de València (UPV), que obté 4.311.401,42 euros. A més, el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) rebrà ajudes per un import d'1.239.994,59 euros.

La finalitat d'aquestes ajudes és reforçar el Sistema Valencià d'R+D+I mitjançant la dotació de fons que permeten l'adquisició i l'actualització d'equipaments i tecnologies d'última generació d'R+D+I.

També tenen com a objectiu la realització d'obra nova derivada de l'adquisició d'equipaments i tecnologies, que facilite a grups d'investigació de referència internacional de les entitats beneficiàries desenvolupar activitats d'investigació d'excel·lència.

Les activitats finançades, per tant, estan vinculades a projectes d'investigació d'R+D+I per a l'execució de les quals se sol·licita l'adquisició dels equipaments i infraestructures necessaris i adequats, els quals s'han d'enquadrar en un dels eixos prioritaris de desenvolupament de l'Estratègia d'especialització intel·ligent per a la recerca i la innovació a la Comunitat Valenciana (RIS3-CV) -disponible en la pàgina web següent: consulteu ací/-, que contribuïsca a l'exercici d'un, o més, dels seus objectius específics.

La resolució d'aquestes ajudes s'ha publicat en la pàgina web de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, en la direcció següent: consulteu ací.