Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Sociedad Digital

Carolina Pascual destaca el paper dels ajuntaments en la vertebració innovadora i tecnològica

15/06/2020
- L'accés a la connectivitat i la formació en tecnologies seran clau per a accedir a serveis, comunicar-se, formar-se i treballar, segons la consellera
- La consellera presideix el grup de treball d'Innovació i Digitalització de la Generalitat, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i les diputacions
- L'accés a la connectivitat i la formació en tecnologies seran clau per a accedir a serveis, comunicar-se, formar-se i treballar, segons la consellera
- La consellera presideix el grup de treball d'Innovació i Digitalització de la Generalitat, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i les diputacionsLa consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, ha afirmat que "davant de la nova realitat sanitària, social i econòmica cal estar preparats per a donar resposta a les necessitats quant a les TIC" i ha destacat el paper dels ajuntaments en la vertebració innovadora de la Comunitat Valenciana.

Carolina Pascual ha presidit aquest dilluns el grup de treball d'Innovació i Digitalització de la Generalitat, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i les diputacions, en el qual s'han abordat aquestes qüestions des del punt de vista de les administracions locals.

La consellera ha destacat que "la innovació, la ciència i la digitalització seran una qüestió clau a l'hora d'enfortir el territori, perquè des de la Conselleria estem tractant d'accelerar l'impuls a la ciència i la innovació per a ajudar en la reconstrucció social i econòmica de la Comunitat Valenciana" i, per a fer-ho, "la col·laboració amb l'Administració local és fonamental".

En aquest sentit, Carolina Pascual ha indicat que "la Conselleria i l'FVMP estan treballant en una plataforma d'avaluació de la innovació als municipis per a detectar punts dèbils i àrees de millora".

La consellera ha assenyalat que "tots hem de treballar per a assegurar que la ciutadania pot accedir a serveis, comunicar-se, formar-se i teletreballar".

També ha recalcat que "la formació en competències digitals serà un altre eix clau i la coordinació serà imprescindible per a poder arribar a tots els col·lectius i a la ciutadania que ho requerisca". Aquesta formació es farà de manera presencial i en línia.

Un altre dels aspectes que ha destacat la consellera ha sigut "el repte de la connectivitat als municipis" i ha defensat "un pacte interadministratiu per al desenvolupament d'infraestructures de telecomunicacions".

No obstant això, ha apuntat que "ja s'està treballant en fórmules d'ajudes i estímuls públics per al desplegament que faça possible igualar, almenys, la connectivitat entre zones industrials i nuclis urbans".