Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Apuesta innovadora

Carolina Pascual aposta per augmentar la inversió en ciència, innovació i tecnologia

16/06/2020
- La consellera presideix la Comissió Delegada del Consell per a la Ciència, la Tecnologia i la Innovació
- Afirma que invertir en ciència i tecnologia "és el salt qualitatiu que necessitem perquè la Comunitat estiga a l'avantguarda i marque la diferència"
- La consellera presideix la Comissió Delegada del Consell per a la Ciència, la Tecnologia i la Innovació
- Afirma que invertir en ciència i tecnologia "és el salt qualitatiu que necessitem perquè la Comunitat estiga a l'avantguarda i marque la diferència""



La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, ha apostat per un augment en la inversió en ciència, innovació i tecnologia perquè "és el salt qualitatiu que necessitem perquè la Comunitat Valenciana estiga a l'avantguarda i marque la diferència".

Carolina Pascual ha presidit aquest dimarts la Comissió Delegada del Consell per a la Ciència, la Tecnologia i la Innovació, l'òrgan encomanat pel Consell per al disseny de les polítiques de ciència, tecnologies, innovació, en el marc de la cooperació i el diàleg dels diversos departaments.

Durant la reunió, la consellera ha demanat al conjunt de la comissió "un esforç davant d'una necessitat transversal i comú i perquè en els pròxims pressupostos es veja incrementada la inversió per a ciència i innovació com a factors catalitzadors".

"Hem d'invertir en la transferència i valoració del coneixement i que el nostre teixit productiu, siga quin siga el seu sector i grandària, desenvolupe innovació amb repercussions àmplies en el conjunt de la societat", ha destacat.

En aquesta línia, Carolina Pascual ha destacat l'aposta que ja està duent a terme la Generalitat, com ara la compra pública d'innovació i, respecte d'això, ha apostat per "estudiar i valorar un augment progressiu del pes que la compra pública innovadora hauria de tindre en la contractació".

També ha incidit en la necessitat de la transferència del coneixement i ha avançat que "d'ací a poc, l'aliança d'impuls de les tecnologies habilitadores dirigida al sistema productiu, i impulsada des de la Generalitat a través de l'Agència Valenciana de la Innovació (AVI), serà una realitat".

Estratègia europea 'RIS3'

Carolina Pascual ha recordat, a més, que la comissió "té el paper de coordinació i d'impuls de la política d'I+D+I i és el màxim òrgan polític en la governança de l'Estratègia d'especialització intel·ligent a la Comunitat Valenciana".

La 'RIS3-CV', en el nou marc 'Horitzó Europa', és l'estratègia de desenvolupament europea específicament adaptada al perfil productiu de la Comunitat Valenciana. La comissió serà l'encarregada d'adaptar i aplicar les polítiques europees en matèria d'especialització intel·ligent, que són susceptibles de rebre fons europeus d'I+D+I.

La comissió està formada per la Conselleria d'Innovació, que la presideix, junt amb les conselleries d'Hisenda i Model Econòmic; Educació, Cultura i Esport; Sanitat Universal i Salut Pública; Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball; Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica; Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, així com Turisme Comunitat Valenciana i el delegat del Consell per a la Unió Europea i Relacions Externes.