Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Simulacro PAU

Més de 2.000 aules repartides en 470 centres acolliran enguany les PAU

30/06/2020
- La consellera Carolina Pascual assisteix a l'IES Benlliure per a comprovar el funcionament correcte del dispositiu i destaca que, "a pesar de l'excepcionalitat, l'alumnat podrà fer els exàmens amb seguretat i confiança"
- Tots els centres acullen un simulacre amb la presència dels coordinadors de les proves i dels vocals-correctors del tribunal que estan assignats a cada centre
- La consellera Carolina Pascual assisteix a l'IES Benlliure per a comprovar el funcionament correcte del dispositiu i destaca que, "a pesar de l'excepcionalitat, l'alumnat podrà fer els exàmens amb seguretat i confiança"
- Tots els centres acullen un simulacre amb la presència dels coordinadors de les proves i dels vocals-correctors del tribunal que estan assignats a cada centreMés de 2.000 aules repartides en 470 centres de Batxillerat acolliran enguany les proves d'accés a la Universitat, que, de manera excepcional, tenen lloc els pròxims dies 7, 8 i 9 de juliol, en instituts en els quals aquest dimarts s'ha realitzat un simulacre de les proves d'accés a la Universitat (PAU) per a comprovar el funcionament correcte del dispositiu.

La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, ha visitat l'IES Benlliure de València, on ha tingut lloc un dels simulacres, en el qual han participat els coordinadors de les proves i els vocals-correctors del tribunal, a més d'un equip de Protecció Civil i voluntaris que han actuat com si foren els estudiants que es presenten als exàmens.

Carolina Pascual ha explicat que l'objectiu d'aquest simulacre ha sigut "organitzar de la millor manera possible les proves i assegurar-nos que la setmana que ve tot el dispositiu funciona correctament". Així, ha informat que el dispositiu organitzat enguany es desplegarà en un total de 2.173 aules, 788 a Alacant, 254 a Castelló i 1.131 a València.

En aquest sentit, ha indicat que "encara que enguany les proves siguen excepcionals, l'alumnat podrà fer els exàmens amb seguretat i confiança". Ha recordat que hi ha "moltes persones treballant perquè les proves es desenvolupen en les millors condicions de seguretat i de confiança".

També ha agraït a les conselleries de Justícia, d'Educació, de Sanitat i d'Hisenda la col·laboració per a l'organització de les PAU i ha recordat la important tasca dels efectius de Protecció Civil, Policia Local i els prop de 2.500 professors i professores "que s'han presentat de manera voluntària perquè les proves es puguen desenvolupar".

Vídeo explicatiu

Carolina Pascual ha indicat que la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital ha elaborat un vídeo dirigit a l'alumnat en el qual resumeix les mesures de seguretat i explica el funcionament de les proves, "amb la finalitat que acudisquen amb confiança a examinar-se".

La consellera ha afirmat que "l'objectiu és donar tota la informació possible perquè les i els alumnes vagen amb tranquil·litat, s'ocupen només de l'examen i reduïsquen qualsevol incertesa o preocupació sobre com es desenvoluparà".

En el vídeo s'explica que l'alumnat haurà d'arribar 45 minuts abans de l'examen i que ha de complir les mesures de seguretat habituals, evitar les aglomeracions i mantindre les distàncies, a més de l'ús de mascaretes i de gels hidroalcohòlics, que se li proporcionarà al centre.

Per a facilitar el desenvolupament correcte de les proves, totes les persones que hi participen aniran identificades amb targetes de colors. Els membres del tribunal portaran una targeta verda; les persones coordinadores de centre, de color roig; els vigilants, de color grog, i el personal portarà una targeta taronja. L'alumnat anirà identificat amb el color blau.


Simulacre de les proves

Durant el simulacre s'ha comprovat el funcionament del sistema informàtic de control d'accés a l'aplicació i s'ha confirmat l'obertura correcta d'aquesta i la descàrrega de documents, amb l'objectiu que no es produïsquen problemes en els dies de les proves.

També s'ha planificat l'entrada i l'eixida d'estudiants per a evitar aglomeracions, a més de la ubicació i la correcta distribució d'aquests a les aules per a assegurar la distància mínima de seguretat.

Igualment s'han repassat totes les mesures de seguretat que s'han de complir durant les proves, les funcions de cada una de les persones que hi participaran i la correcta identificació d'aquestes.

Tots els centres compten amb el coordinador/a, o coordinadors, de les PAU, que serà responsable del funcionament correcte del procés de descàrrega de documents mitjançant una plataforma de la Direcció General de Tecnologies de la Informació i de les Comunicacions de la Conselleria d'Hisenda.
Enllaços dels vídeos:

consulteu ací.

< a href="https://youtu.be/ykgdp9sif4y" target="_blank">consulteu ací.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

- Declaracions de la consellera de Innovació, Universitats, Ciència y Societat Digital, Carolina Pascual