Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
7, 8 y 9 de julio

La Generalitat estableix totes les mesures extraordinàries perquè l'alumnat es presente a unes PAU amb les màximes garanties de seguretat

05/07/2020
- El protocol, en el qual han participat, juntament amb Innovació, les conselleries de Justícia, Educació, Sanitat i Hisenda, preveu totes les directrius necessàries perquè els i les estudiants puguen presentar-se a les proves amb total seguretat
- S'ha preparat un subministrament de 33.545 màscares i al voltant de 3.090 unitats de gel hidroalcohòlic, que es repartiran entre l'alumnat, els participants i el personal col·laborador
- El simulacre de les proves realitzat aquesta setmana assegura que tot el dispositiu funciona correctament
- Un vídeo explicatiu informa l'alumnat dels aspectes més importants que haurà de tindre en compte quan acudisca a realitzar els exàmens
- El protocol, en el qual han participat, juntament amb Innovació, les conselleries de Justícia, Educació, Sanitat i Hisenda, preveu totes les directrius necessàries perquè els i les estudiants puguen presentar-se a les proves amb total seguretat
- S'ha preparat un subministrament de 33.545 màscares i al voltant de 3.090 unitats de gel hidroalcohòlic, que es repartiran entre l'alumnat, els participants i el personal col·laborador
- El simulacre de les proves realitzat aquesta setmana assegura que tot el dispositiu funciona correctament
- Un vídeo explicatiu informa l'alumnat dels aspectes més importants que haurà de tindre en compte quan acudisca a realitzar els exàmensLa Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital ha posat en marxa un protocol de seguretat per a la realització de les proves d'accés a la universitat (PAU), en col·laboració amb les conselleries de Justícia, Educació, Sanitat i Hisenda, a causa de la situació generada per la COVID-19 i que ha suposat l'adopció de mesures extraordinàries amb l'objectiu de protegir la salut i seguretat de l'alumnat que es presenta als exàmens.

La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, ha destacat que la Generalitat "ha posat en marxa un dispositiu sense precedents perquè l'alumnat puga acudir amb confiança i seguretat a realitzar les proves".

També ha agraït a "tots els efectius que participen en el procés: membres dels tribunals i dels centres, professorat voluntari, efectius de Protecció Civil i Policia Local la seua implicació personal perquè les PAU es desenvolupen de manera adequada".

Les proves ordinàries es realitzaran els pròxims dies 7, 8 i 9 de juliol, en 470 centres de Batxillerat que ja estan preparats per a acollir els quasi 24.000 alumnes que acudiran a examinar-se.

Perquè les PAU puguen realitzar-se amb les màximes mesures de seguretat, la Conselleria d'Innovació ha preparat un subministrament de 33.545 màscares que es repartiran entre l'alumnat i al voltant de 3.090 unitats de gel hidroalcohòlic.

Així mateix, està previst que prop de 2.500 professors i professores voluntaris participen en el desenvolupament de les proves, a més dels efectius de Protecció Civil i Policia Local. També hi haurà més de 2.000 vigilants i al voltant de 1.800 persones que formen part del personal assignat encarregat del procés.

Tots es distribuiran entre les 2.173 aules de tota la Comunitat Valenciana (788 a Alacant, 254 a Castelló i 1.131 a València), en les quals el grup de coordinació de les proves ha treballat prèviament per a tindre previstes totes les mesures necessàries atenent les especificitats de cada centre.

Vídeo explicatiu

La Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital ha elaborat un vídeo dirigit a l'alumnat en què resumeix les mesures de seguretat i explica el funcionament de les proves.

L'objectiu és informar sobre totes les mesures de seguretat que han de complir-se, com és l'ús de màscares i gels hidroalcohòlics, evitar aglomeracions, el manteniment de distàncies de seguretat i els horaris d'arribada (45 minuts abans de l'examen).

També explica que totes les persones que hi participen han d'anar identificades amb targetes de colors. Els membres del tribunal portaran una targeta verda; les persones coordinadores de centre, de color roig; els vigilants, groga, i el personal portarà una targeta taronja. L'alumnat anirà identificat amb el color blau.

Enllaços dels vídeos:

consulteu ací (castellà)

consulteu ací (valencià)

Simulacre de les proves

La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, ha pogut comprovar de primera mà aquesta setmana tot el dispositiu organitzat per a les PAU durant el simulacre realitzat el passat dia 30 de juny en els centres que acullen les proves.

Carolina Pascual va visitar l'IES Benlliure de València, on es va dur a terme un dels simulacres, en el qual van participar els coordinadors de les proves i els vocals-correctors del tribunal, a més d'un equip de Protecció Civil i voluntaris que van representar els estudiants que es presenten als exàmens.

La prova va servir per a confirmar el funcionament correcte del sistema informàtic de control d'accés i obertura de l'aplicació, així com per a verificar la descàrrega de documents, amb l'objectiu d'aconseguir que no es produïsquen problemes en els dies de la realització dels exàmens.

Augment significatiu de matrícules

Cal destacar que aquest curs s'ha produït un augment significatiu respecte del curs anterior del nombre d'alumnat matriculat en les PAU. Al voltant de 3.700 estudiants més s'examinaran en les proves del mes juliol, la qual cosa representa un 18,4 % més que en 2019 i eleva la xifra de presentats en 2020 a 23.979.

Per universitats, les persones matriculades en aquesta prova es desglossen de la manera següent: Universitat d'Alacant, 4.166 estudiants (1.688 homes i 2.468 dones), 3.983 dels quals accedeixen des de Batxillerat i 173 des de cicles formatius; Universitat Jaume I, 2.816 persones (1.703 dones i 1.113 homes), 2.674 de les quals procedeixen de Batxillerat i 142 de cicles formatius; Universitat Miguel Hernández d'Elx, 4.225 persones matriculades (2.553 dones i 1.672 homes), 4.099 de les quals són de Batxillerat i 126 de cicles formatius; Universitat Politècnica de València, 6.075 estudiants (3.596 dones i 2.479 homes), 5.346 dels quals procedeixen de Batxillerat i 729 de cicles formatius, i Universitat de València, 6.707 alumnes (3.910 dones i 2.797 homes), dels quals 6.368 són de Batxillerat i 339 de cicles formatius.

Galeria d'imatges