Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Innovación

Districte Digital i l'Ajuntament d'Orihuela segellen un acord per a col·laborar en matèria d'innovació en indústries creatives, culturals i agroalimentàries

06/07/2020
- Carolina Pascual destaca l'extensió del projecte a la ciutat oriolana i avança que Districte Digital "continuarà expandint-se per a vertebrar tota la Comunitat"
- Districte Digital llançarà una crida a tota la comunitat innovadora internacional per a captar solucions competitives per a crear un 'hub' d'aquestes matèries
- Carolina Pascual destaca l'extensió del projecte a la ciutat oriolana i avança que Districte Digital "continuarà expandint-se per a vertebrar tota la Comunitat"
- Districte Digital llançarà una crida a tota la comunitat innovadora internacional per a captar solucions competitives per a crear un 'hub' d'aquestes matèriesLa consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, i l'alcalde d'Orihuela, Emilio Bascuñana, han signat aquest dilluns un protocol d'adhesió mitjançant el qual la ciutat oriolana passarà a formar part de la xarxa de Districte Digital com a entitat col·laboradora en matèria d'indústries creatives, culturals i agroalimentàries.

Després de la signatura del conveni entre Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana i l'Ajuntament d'Orihuela, Carolina Pascual ha recalcat "la importància de la incorporació d'aquesta ciutat dins de l'acció vertebradora de Districte Digital i, especialment, després del temporal de la DANA, que implica una reconstrucció en què la innovació i la digitalització tenen molt a aportar".

En aquest sentit, ha avançat que, després de l'estiu, Districte Digital "llançarà una crida a tota la comunitat innovadora internacional per a captar solucions competitives per a crear un 'hub' en matèria d'indústries creatives, culturals i agroalimentàries".

"És molt important que aquesta innovació arribe a tot el territori també, perquè serà un instrument fonamental de recuperació econòmica en els moments de recessió generats després de la pandèmia per la COVID-19", ha indicat.

La consellera ha defensat que "amb finançament, la col·laboració de l'empresariat, els investigadors, l'ecosistema innovador i el suport públic sostingut, la innovació pot tornar a portar productivitat".

En aquest sentit, també ha destacat que "la Conselleria vol que els ajuntaments se senten partícips, que aporten projectes concrets".

Així, ha indicat que la ciutat d'Orihuela ja compta amb un pla director 'Smart' que comprén diverses àrees de governança i està "especialment interessada a desenvolupar projectes relacionats amb indústries creatives, culturals i agroalimentàries".

Per la seua banda, Emilio Bascuñana ha indicat que aquesta signatura "és un pas important per a fomentar la modernització i la transformació d'Orihuela i el Baix Segura".

L'alcalde ha destacat que és "un projecte clau a què aportarem la nostra experiència i assolirem competitivitat, especialment en el sector agroalimentari i el de gestió de l'aigua, el turisme i la gestió del nostre patrimoni, i tot això amb criteris de sostenibilitat i lluitant contra els efectes del canvi climàtic".

Galeria d'imatges