Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Universidades

Les proves d'accés a la Universitat comencen "amb tranquil·litat i sense incidències" en tots els centres

07/07/2020
- Carolina Pascual destaca l'inici sense incidències de les PAU en el primer dia d'exàmens
- Gabriela Bravo destaca l'operatiu especial del 112 amb la col·laboració de la Policia Local i el voluntariat de Protecció Civil desplegat en tot el territori
- Carolina Pascual destaca l'inici sense incidències de les PAU en el primer dia d'exàmens
- Gabriela Bravo destaca l'operatiu especial del 112 amb la col·laboració de la Policia Local i el voluntariat de Protecció Civil desplegat en tot el territoriLes proves d'accés a la Universitat (PAU) han començat amb normalitat i tranquil·litat en tots els instituts i centres de Batxillerat, en els quals no s'ha registrat cap incidència.

Així ho han comprovat les conselleres de Justícia, Gabriela Bravo, i d'Universitats, Carolina Pascual, que des de primera hora han realitzat un seguiment del dispositiu al Centre de Coordinació d'Emergències del 112, acompanyades pel secretari autonòmic d'Emergències, José María Ángel, la secretària autonòmica d'Universitats i Investigació, Carmen Beviá, i el director general de Centres d'Educació, Ximo Carrión.

Carolina Pascual ha destacat "el correcte funcionament d'aquest dispositiu des del començament en tots els aspectes, tant des del punt de vista logístic, com d'organització i compliment de les mesures sanitàries i la presència de forces de seguretat".

Per la seua banda, Gabriela Bravo ha explicat que l'Agència de Seguretat i Emergències "ha posat en marxa un protocol específic per a la gestió de qualsevol incidència que es poguera produir en el desenvolupament de les proves, amb un operatiu específic de trucades coordinades per agents de Policia Local o voluntariat de Protecció Civil desplegats en tot el territori".

Primer dia

A les 9.00 hores ha començat la impressió dels exàmens als centres, a través de la plataforma desenvolupada per la Direcció General de Tecnologies i Comunicacions de la Conselleria d'Hisenda, i el funcionament ha sigut correcte als 470 centres que acullen enguany les PAU. Igualment, les entrades als exàmens i el compliment de les mesures de seguretat han funcionat correctament.

Un total de 2.173 aules repartides en 470 centres de Batxillerat acullen enguany les PAU, cosa que ha activat un dispositiu en el qual han col·laborat cinc conselleries: Universitats, Educació, Justícia, Sanitat i Hisenda. Del total d'aules, n'hi ha 788 a Alacant, 254 a Castelló i 1.131 a València.

Perquè les PAU es puguen desenvolupar amb les màximes mesures de seguretat, la Conselleria d'Innovació ha preparat un subministrament de 33.545 mascaretes, que es repartiran entre l'alumnat, i al voltant de 3.090 unitats de gel hidroalcohòlic.

Per a portar avant aquest dispositiu, la Generalitat ha comptat amb voluntariat de Protecció Civil, agents de Policia Local i els prop de 2.500 professors i professores que s'han presentat de manera voluntària perquè les proves es puguen dur a terme.

Quasi 24.000 alumnes han acudit a examinar-se aquest dimarts d'Història i Valencià en la fase obligatòria. Dimecres, les proves seran de Castellà i Anglés i l'últim dia seran de Matemàtiques II, Fonaments d'Art II i Llatí II. El calendari complet està disponible en aquest enllaç: consulteu ací.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

- Declaracions de la consellera d' Innovació, Universitats, Ciència y Societat Digital, Carolina Pascual