Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital

Carolina Pascual aposta per un augment progressiu d'inversió en ciència i innovació

21/07/2020
Carolina Pascual aposta per un augment progressiu d'inversió en ciència i innovació
- Afirma que la transformació del teixit productiu "és encara més urgent després de la pandèmia"
- Destaca que "la col·laboració entre els agents econòmics i socials i la Generalitat és fonamental per a l'aplicació de mesures que ens impulsen cap a l'economia del coneixement"
- Afirma que la transformació del teixit productiu "és encara més urgent després de la pandèmia"
- Destaca que "la col·laboració entre els agents econòmics i socials i la Generalitat és fonamental per a l'aplicació de mesures que ens impulsen cap a l'economia del coneixement"La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, ha destacat que l'Estratègia europea d'especialització intel·ligent en la Comunitat Valenciana RIS3 "planteja nous reptes perquè la transformació del teixit productiu cap a l'economia del coneixement és encara més urgent després de la pandèmia", per la qual cosa ha considerat que "s'ha d'augmentar progressivament la inversió en ciència i innovació".

Carolina Pascual ha assistit aquest dimarts a la reunió del Comité de Direcció del RIS3-CV, que presideix Salvador Navarro ?president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV)?, que està integrat per representants empresarials, sindicals i de diverses conselleries, a més de centres d'investigació, instituts tecnològics i universitats.

Durant la reunió del Comité, en el qual s'ha fet una avaluació de l'aplicació del RIS3, Carolina Pascual ha subratllat que "estem, per tant, en un moment crucial en el qual la coordinació d'esforços és clau per a assolir la màxima eficàcia de les mesures que prenguem en Ciència i Innovació".

La consellera ha indicat que "s'obri una nova etapa en la qual la Conselleria d'Innovació és l'encarregada de la coordinació i el lideratge de l'Estratègia, en la qual continuarem treballant per a la transferència del coneixement, que és ara més urgent que mai".

Per a fer-ho, ha defensat "un augment del pressupost destinat a ciència i innovació, amb la finalitat d'anar acostant-nos a altres països de l'entorn europeu".

A més, ha recalcat que "la col·laboració entre Administració i agents econòmics i socials és fonamental per a l'aplicació d'aquestes mesures que ens impulsen cap a l'economia del coneixement".

Per la seua banda, Salvador Navarro ha insistit en la necessitat d'augmentar el pressupost per a innovació i ha assegurat que "la innovació, la digitalització o la intel·ligència artificial han d'ocupar un lloc prioritari en el nou full de ruta. Són la nostra millor eina per a ser més competitius".

El secretari autonòmic d'Innovació i Transformació Digital, Jordi Juan, que també ha assistit a la reunió, ha apostat per reprendre l'impuls del RIS3 actual 2014-20, així com per una revisió i una actualització de l'Estratègia de cara al següent període 2021-27.

"El pròxim període de programació, junt amb la situació provocada per la COVID-19, fa necessària una revisió i una actualització de l'Estratègia per a adaptar-la al nou context per al nou període 2021-27, amb la revisió de les prioritats temàtiques i uns altres processos, com el del descobriment emprenedor, la transició econòmica i la col·laboració internacional", ha assenyalat.

Galeria d'imatges