Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital

El Consell col·labora amb la Xarxa d'Instituts Tecnològics per a actualitzar les competències dels treballadors dels centres i comunicar els seus projectes

24/07/2020
- El Consell aprova dos convenis entre l'AVI i Redit, que, entre altres mesures, potenciaran la transferència de coneixement
- Es posarà en marxa un nou pla de formació dirigit als empleats dels 11 centres integrats en Redit i els seus socis
- El Consell aprova dos convenis entre l'AVI i Redit, que, entre altres mesures, potenciaran la transferència de coneixement
- Es posarà en marxa un nou pla de formació dirigit als empleats dels 11 centres integrats en Redit i els seus socis



El Consell ha autoritzat la subscripció de dos convenis de col·laboració entre l'Agència Valenciana de la Innovació (AVI) i la Xarxa d'Instituts Tecnològics de la Comunitat Valenciana (Redit) per a impulsar l'actualització de competències i coneixements del personal dels 11 centres que l'integren, i els seus socis, i donar suport a actuacions i projectes que, al llarg d'aquest exercici, contribuïsquen a la transformació del model productiu.

A través d'aquest últim conveni, que compta amb una aportació de 250.000 euros, l'AVI secundarà, entre altres accions, la difusió i la promoció dels resultats d'R+D+I de caràcter no econòmic que hagen executat els instituts tecnològics de la Comunitat, així com les actuacions per a optimitzar la coordinació entre els centres i el conjunt del sistema valencià d'innovació.

Així mateix, es preveu l'actualització del mapa de coneixement, que recopila els resultats d'investigació dels projectes desenvolupats als centres tecnològics amb el suport de la Generalitat, de manera que les empreses i la mateixa ciutadania puguen consultar de manera pública i en un únic espai tots aquests casos d'èxit.

Els treballs, amb el suport de l'Agència, estan alineats amb els objectius de l'Estratègia d'especialització intel·ligent en investigació i innovació ('Ris3 CV') i d'acord amb les prioritats de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital.

Impuls a les 'spin-off'

D'altra banda, l'AVI també finançarà, en el marc d'un segon conveni, un pla de formació transversal perquè els professionals dels instituts tecnològics, i els seus socis, es puguen formar en els nous reptes i tecnologies que impacten en el conjunt de sectors i àmbits de coneixement en els quals operen.

El conveni, que està dotat amb 150.000 euros, treballarà, a més, en la potenciació dels resultats d'R+D a través de la constitució d'empreses derivades, o 'spin-off', després de l'anàlisi dels models internacionals de transferència tecnològica i de les estratègies d'innovació oberta que s'han fet en anteriors exercicis.

Entre altres projectes per a 2020, Redit elaborarà un estudi de les característiques que defineixen les regions més innovadores de la Unió Europea, a partir, entre altres, del 'Quadre de comandament d'innovació regional' ('Regional Innovation Scoreboard'), i es compararan aquestes conclusions amb les particularitats de la Comunitat Valenciana.

La Xarxa d'Instituts Tecnològics és una associació privada sense ànim de lucre que integra i representa 11 centres tecnològics, que empren 1.600 professionals. Els socis de Redit van ingressar 106 milions i van participar en prop de 840 projectes d'R+D+I durant l'exercici passat.