Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Balance de programas

L'AVI dona suport a un total de 137 projectes d'innovació després de resoldre la convocatòria d'ajudes a l'R+D+I de 2020

01/08/2020
- Els beneficiaris dels sis programes rebran més de 15 milions per a desenvolupar accions d'impuls d'R+D+I en col·laboració
- El nombre de projectes estratègics als quals s'ha donat suport pràcticament es duplica respecte a l'exercici passat, amb 11 iniciatives davant de les 6 de 2019
- Els beneficiaris dels sis programes rebran més de 15 milions per a desenvolupar accions d'impuls d'R+D+I en col·laboració
- El nombre de projectes estratègics als quals s'ha donat suport pràcticament es duplica respecte a l'exercici passat, amb 11 iniciatives davant de les 6 de 2019



L'Agència Valenciana de la Innovació (AVI) ha resolt la concessió de més de 15 milions per a donar suport a l'execució de 137 projectes d'innovació en el marc de la seua convocatòria d'ajudes per al desenvolupament i enfortiment del sistema valencià d'innovació corresponent a 2020.

Per mitjà d'aquests estímuls econòmics, la quantia dels quals s'eleva dos milions respecte a la concedida en l'exercici passat, l'Agència propiciarà la cooperació entre les empreses, universitats, centres d'investigació i administracions públiques, i reforçarà la innovació que es desenvolupa a la Comunitat, en sintonia amb l'estratègia de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital.

'Projectes estratègics en col·laboració' és el programa que experimenta un increment major, tant en nombre com en volum de les ajudes. De fet, els fons concedits en 2020 creixen un 67 % respecte a l'any anterior, mentre que els 11 projectes que rebran suport pràcticament dupliquen els de la convocatòria precedent.

Col·laboració en projectes de gran impacte

Gràcies a l'impuls de l'AVI, prop de 40 empreses, universitats, centres d'investigació i instituts tecnològics de diferents sectors d'activitat col·laboraran en el desenvolupament d'iniciatives de gran impacte sobre el sistema productiu, amb un pressupost mínim de 500.000 euros.

També rebran finançament de l'Agència un total de 18 projectes per a dinamitzar la compra pública d'innovació (CPI), entre els beneficiaris de la qual s'inclouen empreses, a fi d'incentivar que participen en aquest tipus de licitacions públiques, i sobretot ajuntaments, per a posar en marxa unitats especialitzades en CPI i demandar així el desenvolupament de solucions innovadores al sector privat.

El nombre més alt de beneficiaris, amb un total de 51, es concentra en el programa de promoció de talent, que obtindran subvencions per valor de 2,7 milions d'euros, un 16 % més que en 2019. Aquests fons permetran la incorporació al teixit productiu de 15 investigadors i investigadores i persones titulades de Formació Professional, al mateix temps que finançaran una xarxa de 18 agents d'innovació i possibilitaran la formació de 18 doctorands més en empreses de la Comunitat.

En funció del tipus de sol·licitant, el 47 % dels expedients als quals es dona suport estan impulsats per empreses, el 32 % per universitats i centres d'investigació i el 10 % es correspon amb entitats locals, mentre que els instituts tecnològics lideren el 6 % de les propostes. No obstant això, la connexió entre els diferents esclavons del sistema està garantida, perquè per a optar a qualsevol línia de l'AVI es requereix la col·laboració d'almenys dos agents del sistema.

Diversitat de beneficiaris

Entre els receptors d'aquestes subvencions figuren, a més de les cinc universitats públiques, instituts tecnològics com AINIA, del sector agroalimentari; Aimplas, del plàstic; o ITI, d'informàtica; així com centres d'investigació de referència en salut com Fisabio o, en física nuclear i de partícules, l'Institut de Física Corpuscular (IFIC UV-CSIC), entre altres.

En la relació de beneficiaris també apareixen els ajuntaments d'Alacant, València i Torrevieja, i organitzacions tan diverses com el Centre d'Estudis Ambientals CEAM; la Fundació Empresa Universitat d'Alacant, Fundeun; o el Consell de Cambres de Comerç de la Comunitat.

Per la seua part, Jeanologia, Natra Cacao, Industrias Alegre, Mahle Electronics, Nunsys, Global Omnium o IVI són algunes de les empreses que rebran suport de l'AVI per a desenvolupar projectes en col·laboració amb altres agents del sistema valencià de la innovació.