Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital

El Consell autoritza la implantació d'ensenyaments universitaris oficials de màster i doctorat en la UV, la UPV, la UA i l'UJI

11/09/2020
- L'oferta total ascendeix a més de 440 places
- L'oferta total ascendeix a més de 440 places


El Ple del Consell ha aprovat el decret d'autorització d'implantació d'ensenyaments universitaris oficials de màster i doctorat en la Universitat de València-Estudi General (UV), la Universitat Politècnica de València (UPV), la Universitat d'Alacant (UA) i la Universitat Jaume I de Castelló (UJI), en el curs 2020/2021.

Universitat de València

La Universitat de València-Estudi General implantarà els ensenyaments de màster universitari en Investigació en Psicologia del Treball i de les Organitzacions de la UV, la Universitat de Lüneburg i la Universitat de Maastricht, que s'impartirà en la Facultat de Psicologia i oferirà 30 places.

També s'implantarà el màster universitari Erasmus Mundus en Química Teòrica i Modelització Computacional de la Universitat Autònoma de Madrid (coordinadora), la Université Paul Sabatier-Toulouse III, la Rijksuniversiteit Groningen-University de Groningen, la Katholieke Universitiet Leuven-Catholic University de Leuven, la Universitat de Barcelona, la Università degli Studi de Perusa, la Sorbonne Université, la Università degli Studi de Trieste i la Universitat de València, que s'impartirà en la Facultat de Química i oferirà 20 places.

El màster interuniversitari en Economia de la Universitat de València (coordinadora) i la Universitat Jaume I, impartit per la Facultat d'Economia amb una oferta de 15 places, i el d'Estudis Internacionals i Europeus en la Facultat de Dret, amb 30/40 places, també s'hi incorporaran per part de la Universitat de València.

Universitat Politècnica de València

La Universitat Politècnica de València implantarà el màster universitari de Sistemes Intel·ligents de Transport en l'Escola Tècnica Superior d'Enginyers de Camins, Canals i Ports, dotat de 25 places; el màster universitari en Social Media i Comunicació Corporativa, en la Facultat d'Administració i Direcció d'Empreses, amb una oferta de 25 places, i el màster en Ciberseguretat i Ciberinteligència en l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Informàtica, amb 50 places.

També s'impartirà el màster en Química Sostenible amb l'UJI (coordinadora), la UPV i la Universitat d'Extremadura, impartit en l'Institut de Tècnica Química amb una oferta de 30 places, i el màster universitari en Comunicació Transmedia en l'Escola Politècnica Superior de Gandia, que oferirà 30 places.

Universitat d'Alacant

D'altra banda, la Universitat d'Alacant incorpora els màsters en Comunicació Digital de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials, amb una oferta de 35 places; en Conservació de la Biodiversitat i Restauració del Medi Marítim i Terrestre de la Facultat de Ciències, amb 25 places; en Turisme Cultural de la Facultat de Filosofia i Lletres, dotat de 30 places, i en Ciència de Dades de l'Escola Politècnica Superior, amb una oferta de 20 places.

A més, s'hi implantarà el Doctorat interuniversitari en Turisme de la UA, la Universitat Antonio Nebrija, la Universitat Complutense de Madrid, la Universitat de Cadis, la Universitat d'Extremadura, la Universitat Laguna, la Universitat de Màlaga, la Universitat de Santiago de Compostel·la, la Universitat de Sevilla, la Universitat de Vigo, la Universitat Rey Juan Carlos i la Universitat Oberta de Catalunya, que s'impartirà en la Facultat de Turisme i oferirà 15 places.

Universitat Jaume I

La Universitat Jaume I també té previst implantar el màster universitari en Economia per l'UJI i la UV(coordinadora), dotat de 30 places i impartit per la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques, i el màster interuniversitari en Química Sostenible amb l'UJI, la UPV i la Universitat d'Extremadura, impartit en l'Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals, que oferirà 30 places més.

Així mateix, l'UJI implantarà el Programa de doctorat europeu conjunt Marie Sklodowska-Curie de la Universitat Jaume I; Tampereen Teknillinen Yliopisto (Finlàndia); Universitatea Politechnica din Bucuresti (UPB) (Romania); Università degli Studi Mediterranea de Reggio Calàbria (Itàlia), i Vysoké Ucení Technické V Brne (República Txeca), que ofereix 3 places i s'imparteix a l'Escola de Doctorat.

Per a impartir aquests ensenyaments oficials i expedir els títols corresponents, amb validesa en tot el territori nacional, les universitats han de tindre l'autorització pertinent de la comunitat autònoma.

Per a fer-ho, el Consell Valencià d'Universitats i de Formació Superior va rebre la informació de les universitats de la proposta d'implantació d'aquests ensenyaments en juliol de 2020.

Amb l'aprovació d'aquest decret, les autoritzacions es remeten al Ministeri d'Universitats, per a l'establiment del caràcter oficial dels títols i la inscripció d'aquests en el Registre d'Universitats, Centres i Títols (RUCT).

Així mateix, el seguiment dels plans d'estudis verificats pel Consell d'Universitats el durà a terme l'Agència Valenciana d'Avaluació i Prospectiva després dels dos anys de la implantació d'aquests.

De la mateixa manera, abans del transcurs de quatre anys per als màsters, i sis anys per als doctorats, des de la data de la verificació inicial d'aquests o des de l'última acreditació, els títols hauran d'haver renovat l'acreditació.