Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital

El Consell autoritza la implantació d'ensenyaments universitaris de màster en la Universitat Cardenal Herrera, la UCV i la VIU

11/09/2020
- L'oferta global d'aquests ensenyaments ascendeix a 765 places
- L'oferta global d'aquests ensenyaments ascendeix a 765 places


El Ple del Consell ha aprovat el decret d'autorització d'implantació d'ensenyaments universitaris oficials de màster en la Universitat Cardenal Herrera-CEU, la Universitat Catòlica de València (UCV) i la Universitat Internacional de València (VIU) en el curs 2020/2021.

Es tracta dels ensenyaments universitaris següents: el màster en Psicologia Jurídica i Pràctica Forense que s'impartirà en la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat Cardenal Herrera, a Alfara del Patriarca, que oferirà 75 places, i el màster universitari en Victimilogia i Justícia Penal en la Facultat de Ciències Jurídiques, Econòmiques i Socials de la Universitat Catòlica de València, que oferirà 30 places.

Així mateix, la Universitat Internacional de València implantarà els màsters universitaris en Gestió Integral de la Qualitat; en Epidemiologia i Salut Pública, i en Tecnologies de la Informació i la Comunicació Aplicades a l'Educació, cada un d'aquests està dotat amb 180 places; a més del màster en Direcció i Gestió d'Infermeria que oferirà 120 places i es realitzarà en línia.
Per a impartir aquests ensenyaments oficials i expedir els títols corresponents, amb validesa en tot el territori nacional, les universitats han de tindre l'autorització pertinent de la comunitat autònoma.

Per a fer-ho, les universitats van informar el Consell Valencià d'Universitats i de Formació Superior de la proposta d'implantació d'aquests ensenyaments en juliol de 2020.

Amb l'aprovació d'aquest decret, s'informa el Ministeri d'Universitats de les autoritzacions, per a l'establiment del caràcter oficial dels títols i la inscripció d'aquests en el Registre d'Universitats, Centres i Títols (RUCT).

Així mateix, el seguiment dels plans d'estudis verificats pel Consell d'Universitats el durà a terme l'Agència Valenciana d'Avaluació i Prospectiva dos anys després de la implantació d'aquests.

De la mateixa manera, abans del transcurs de quatre anys, per als màsters, i sis anys per als doctorats, des de la data de la verificació inicial d'aquests o des de l'última acreditació, els títols hauran d'haver renovat l'acreditació.