Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Reunión

Pascual i els rectors de les universitats públiques acorden implantar una eina tecnològica de control d'aglomeracions en tots els campus

22/09/2020
- Aplicaran un sistema d'informació per a recaptar dades anonimitzades que permeten previndre contagis i fer traçabilitat si es produeixen
- La consellera informa les universitats de les quantitats que rebran del Fons COVID en funció del nombre d'alumnes
- Aplicaran un sistema d'informació per a recaptar dades anonimitzades que permeten previndre contagis i fer traçabilitat si es produeixen
- La consellera informa les universitats de les quantitats que rebran del Fons COVID en funció del nombre d'alumnes



La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, i els rectors de les universitats públiques valencianes han acordat implantar una eina tecnològica per al control d'aglomeracions i traçabilitat de contagis per COVID-19 en tots els campus.

Aquest acord ha tingut lloc durant una reunió per videoconferència sobre l'inici de curs, amb les rectores i els rectors de les universitats públiques valencianes, per a fer balanç de l'inici de curs i coordinar les accions que s'estan duent a terme en cada un dels campus.

La consellera ha destacat que, "una vegada més, les tecnologies es posen al servei de les persones, de manera que ens faciliten el nostre dia a dia en un escenari marcat per la pandèmia, al mateix temps que permeten que l'alumnat valencià puga acudir a classe amb seguretat".

També ha recalcat "l'alt nivell de les universitats públiques valencianes en recerca i desenvolupament de tecnologies, com en aquest cas, i la coordinació i la col·laboració de totes aquestes amb la Conselleria".

Aquesta eina, elaborada per la Universitat Politècnica de València (UPV), està desenvolupada mitjançant tecnologia oberta i s'ha posat a la disposició de la resta d'universitats, amb la finalitat de facilitar la gestió d'afluència de persones i, a més, poder fer un seguiment de les persones que han tingut contacte amb algú que puga donar positiu.

A més, la Conselleria i les universitats també han acordat la implantació d'un sistema d'anàlisi d'aigües residuals per sectors que permetrà detectar focus de possibles contagis, en el cas que es produïsquen.

Fons COVID

Durant la trobada també s'ha fet referència al Fons COVID que es destinarà a les universitats públiques valencianes, que ascendeix a 25,56 milions d'euros, que es repartiran per nombre d'alumnes.

D'aquesta manera, la Universitat de València (UV) rebrà 9.712.800 euros; la Universitat Politècnica de València (UPV) rebrà 5.623.200 euros; la Universitat d'Alacant (UA), 5.112.000 euros; la Universitat Jaume I (UJI), 2.556.000 euros, i la Universitat Miguel Hernández (UMH), 2.556.000 euros.

Aquesta assignació està destinada a un conjunt de despeses sobrevingudes que s'han derivat de la crisi de la COVID-19, entre les quals destaquen el condicionament i l'adaptació d'infraestructures, principalment aules i laboratoris; l'adquisició d'equipament informàtic; la neteja i desinfecció i el material higiènic; la contractació de professorat, assistència tècnica de suport i reforç en serveis telemàtics, i la implementació de plans de formació tecnològica.

Talls de veu relacionats

- Declaracions de la consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual