Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Jornada Ftalks Food Summit - Valencia 2020

Jordi Juan aposta per la "salut i la sostenibilitat" com a motor de la innovació i la transformació del sector agroalimentari valencià

15/10/2020
Jordi Juan aposta per la 'salut i la sostenibilitat' com a motor de la innovació i la transformació del sector agroalimentari valencià
- Recorda que es tracta d'un "sector estratègic, que constitueix un pilar fonamental per a apuntalar l'economia valenciana i genera renda i ocupació"
- Recorda que es tracta d'un "sector estratègic, que constitueix un pilar fonamental per a apuntalar l'economia valenciana i genera renda i ocupació"


El secretari autonòmic d'Innovació i Transformació Digital, Jordi Juan, ha indicat que "la salut i la sostenibilitat" són els elements en què es basen les polítiques que s'han d'implementar per la Conselleria d'Innovació, dins del sector agroalimentari valencià perquè "són els motors de la innovació en l'alimentació i de la transformació del sector".

El secretari, que ha assistit a la inauguració de la jornada 'Ftalks Food Summit - València 2020', organitzada per l'empresa Food Innovation KM ZERO, ha posat en relleu la trajectòria d'aquesta empresa que ha liderat "la transició cap a la indústria 4.0" i ha traslladat la seua enhorabona.

Així mateix, Jordi Juan ha destacat que València reunirà, durant dos dies, moltes empreses valencianes, nacionals i internacionals del sector. "Inspiració, 'startups foodtech' i 'networking' són els ingredients d'aquesta nova cita", ha assegurat.

Durant la seua intervenció, el secretari autonòmic, ha explicat que l'agroalimentari és un sector estratègic que constitueix un pilar fonamental per a apuntalar l'economia valenciana i genera renda i ocupació.

Per això, ha traslladat el suport i la implicació de la Conselleria d'Innovació amb aquesta indústria i ha recordat que l'Estratègia d'especialització intel·ligent en investigació i innovació (RIS3-CV) que té com a objectiu "impulsar el potencial de creixement de les comarques valencianes a partir de la identificació d'avantatges competitius, i un major grau d'adequació entre capacitats científiques, tècniques i d'innovació i les capacitats productives".

A més, s'ha referit al programa 'Alimentació mediterrani de qualitat', dins de l'RIS3-CV, que preveu mesures com la investigació agrària aplicada per a la producció sostenible d'aliments mediterranis frescos de qualitat, segurs i eco-eficients; l'ús d'equips innovadors i sistemes de gestió de la informació per a R+D+i en aliments mediterranis; la formació d'investigadors; la investigació excel·lent en agricultura, aqüicultura i recursos naturals; i la innovació agroecològica en models productius i indústries agroalimentàries.

El secretari autonòmic també ha informat que l'RIS3-CV té prevista una partida dirigida la transformació digital de la indústria i empreses valencianes a la qual també es podran acollir les del sector agroalimentari.

Un altre dels aspectes que ha abordat en la seua intervenció Jordi Juan és la tasca de la xarxa d'instituts tecnològics de la Comunitat Valenciana, "reconeguts internacionalment".

Concretament, s'ha referit a AINIA que "té una important tasca en aquesta transformació del sector agroalimentari, ja que aporta valor i lidera la innovació i el desenvolupament tecnològic de manera sostenible perquè el sector agroalimentari valencià siga un referent internacional en solucions integrals d'innovació i tecnologia".

Finalment, el secretari ha traslladat el suport de les institucions al sector i ha apostat per la tasca conjunta entre administració i empreses per a reforçar una indústria fonamental per a la Comunitat Valenciana.

Galeria d'imatges