Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Innovación

Carolina Pascual aposta per la col·laboració entre administracions per a enfortir el sistema innovador

19/10/2020
Carolina Pascual aposta per la col·laboració entre administracions per a enfortir el sistema innovador
- Innovació signa un protocol de col·laboració amb la Diputació i l'Ajuntament de València per a coordinar les accions d'innovació des dels diferents àmbits competencials
- La consellera avança que l'objectiu és que "aquesta iniciativa es trasllade a Castelló i Alacant perquè cada vegada siguen més les iniciatives conjuntes"
- Innovació signa un protocol de col·laboració amb la Diputació i l'Ajuntament de València per a coordinar les accions d'innovació des dels diferents àmbits competencials
- La consellera avança que l'objectiu és que "aquesta iniciativa es trasllade a Castelló i Alacant perquè cada vegada siguen més les iniciatives conjuntes"



La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, ha destacat la importància que les administracions "canalitzen els recursos en Innovació i treballen amb més coordinació per a donar resposta a tot l'ecosistema innovador i enfortir-lo".

Carolina Pascual ha fet aquestes declaracions després de la signatura del protocol de col·laboració, subscrit aquest dilluns entre la Diputació de València i l'Ajuntament de València, amb la finalitat de coordinar les accions d'innovació des dels diferents àmbits competencials de les administracions signants.

La consellera ha apostat per "optimitzar esforços per a donar més resposta i millor al sector: amb estratègies, anàlisis compartides i promoció conjunta".

En aquest sentit, ha apuntat que l'objectiu és que "aquesta iniciativa es trasllade a Castelló i Alacant, es treballa en això i volem que cada vegada siguen més les iniciatives conjuntes".

Aquest protocol, segons ha explicat, té com a finalitat col·laborar per a "enfortir el suport als sectors productius de base tecnològica que contribuïsquen a consolidar el teixit empresarial innovador a la ciutat de València i la resta de la província, i generar així riquesa i benestar sostenible per a la ciutadania".

"Es tracta d'alinear aquestes iniciatives amb els marcs europeus del Pacte Verd i les estratègies europees de digitalització i treballar de manera coordinada en aquesta direcció", ha indicat.

La consellera ha apuntat que, a més, també pretenen "connectar les iniciatives alineades de les tres institucions i els sis marcs competencials respectius per a aconseguir que València i la Comunitat Valenciana siguen receptors de les millors empreses tecnològiques i d'esdeveniments nacionals i internacionals i generar les millors condicions possibles per a l'emprenedoria innovadora de base tecnològica".

Comissió mixta

A més, amb aquest acord les tres administracions "constitueixen una comissió mixta per a garantir i supervisar el bon funcionament de l'execució de les accions". Aquesta comissió tindrà composició paritària, amb dos membres per cada administració i les seues funcions seran la programació, el seguiment i la valoració de les activitats.

Per altra banda, el president de la Diputació de València, Toni Gaspar, ha ressaltat que "en aquests moments el sector de la innovació fa més falta que mai i aquest acord de col·laboració entre tres institucions es materialitza en el moment més adequat".

"Hem de posar-nos a treballar junts i units en el projecte que porta avant la Conselleria d'Innovació, en aquesta aposta de la qual ens fa partícips a la resta d'institucions, en aquest cas la Diputació de València i l'Ajuntament de València", ha indicat.

Igualment, la quarta tinenta d'alcalde i regidora delegada d'Innovació Econòmica i Emprenedoria de l'Ajuntament de València, Pilar Bernabé, ha afirmat que "l'Ajuntament de València té interés a fomentar la transformació dels sectors econòmics locals a través de la innovació tecnològica per a aconseguir una economia valenciana més competitiva amb més nivells d'eficàcia i efectivitat, i en aquesta línia avancem amb aquesta nova col·laboració".

Per això, ha assegurat que, des de l'Ajuntament de València, "continuarem impulsant la col·laboració públic-privada, com es treballa amb VLC Tech City, amb l'objectiu que tots els agents de l'ecosistema innovador treballen braç a braç amb la mateixa finalitat".

Galeria d'imatges