Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital

Carolina Pascual insta a "unir forces" per a impulsar l'economia valenciana, modernitzar els processos productius i no perdre oportunitats

19/10/2020
Carolina Pascual insta a 'unir forces' per a impulsar l'economia valenciana, modernitzar els processos productius i no perdre oportunitats
- La consellera assisteix a una trobada amb empreses, universitats, centres d'investigació, instituts tecnològics i agents de l'ecosistema innovador
- Destaca que es tracta d'una aposta decidida la transformació del model econòmic cap a la societat del coneixement
- La consellera assisteix a una trobada amb empreses, universitats, centres d'investigació, instituts tecnològics i agents de l'ecosistema innovador
- Destaca que es tracta d'una aposta decidida la transformació del model econòmic cap a la societat del coneixement



La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, ha instat a "unir forces per a aconseguir situar l'economia valenciana als nivells dels països més avançats d'Europa, per a modernitzar els nostres processos productius i per a no perdre les oportunitats de l'anomenada dècada de la digitalització".

La consellera ha fet aquestes declaracions durant la reunió de l'assemblea general de l'associació Inndromeda (Aliança en Tecnologies Habilitadores per al sistema productiu de la Comunitat Valenciana i el seu sector públic).

Aquesta trobada ha reunit empreses, universitats, centres d'investigació, instituts tecnològics i agents de l'ecosistema innovador que, segons ha destacat Pascual, "s'uneixen amb l'objectiu comú de la millora del sistema productiu i en una aposta decidida per la transformació del model econòmic cap a la societat del coneixement".

"Necessitem anar tots en la mateixa línia, conjuminar els esforços i situar la innovació com la màxima prioritat, una prioritat vital, que requereix altura de mires i col·laboració", ha assegurat la titular d'Innovació.

En la intervenció, Pascual ha reiterat la necessitat de digitalitzar i modernitzar tant el teixit productiu com les administracions públiques, per a aconseguir competitivitat i expansió i per a obtindre més eficiència.

"Entre tots podem coordinar tots els actors i les tecnologies i tots actuarem, a través d'aquesta aliança, de manera coordinada", ha indicat.

En aquest sentit, ha explicat que ja s'està elaborant un catàleg de serveis per a empreses i entitats interessades i també s'està definint un procediment per a recollir de manera centralitzada les peticions de serveis i assignar-les als centres de competència més adequats.

A més, s'està configurant una plataforma de col·laboració per a aconseguir la connexió entre els socis, així com una ràpida interacció entre els demandants de solucions tecnològiques i els proveïdors d'aquestes.

"Aquesta aliança està en marxa i treballa ja per a funcionar de manera coordinada i per a detectar les necessitats de les empreses. Això és el que ens uneix i el que ens impulsa", ha conclòs Carolina Pascual.

Digital Innovation Hub

Inndromeda aspira a ser designat European Digital Innovation Hub (DIH), segons ha explicat la consellera, i és "una figura que promou Brussel·les i que, en la pràctica, representa una finestreta única a través de la qual les empreses poden accedir a la informació, els serveis i les instal·lacions necessaris per a afrontar amb èxit els processos de transformació digital".

Carolina Pascual ha assenyalat que aquesta "és una de les primeres fites de l'aliança, ja que l'accés a aquesta xarxa obri les portes a l'obtenció de finançament europeu".

A més, ha detallat que "s'està elaborant un catàleg dels serveis que proporcionaran els socis de l'associació a les empreses i entitats interessades i, al mateix temps, s'està treballant en un procediment per a recollir de manera centralitzada les peticions de serveis i assignar-les als centres de competència més adequats".

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

- Declaracions de la consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual