Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Reducción de emisiones

Pascual: "Treballem per a ajudar a desplegar les capacitats del Sistema Valencià d'Innovació al servei d'una comunitat eficient i sostenible"

21/10/2020
- Personal expert del sector públic, les universitats, els instituts tecnològics i les empreses privades explica projectes que mostren el potencial i la implicació de l'ecosistema investigador i innovador en iniciatives sostenibles
-Personal expert del sector públic, les universitats, els instituts tecnològics i les empreses privades explica projectes que mostren el potencial i la implicació de l'ecosistema investigador i innovador en iniciatives sostenibles


La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, ha assenyalat que el seu departament treballa per a ajudar a desplegar totes les capacitats del Sistema Valencià d'Innovació per a fer que la Comunitat Valenciana siga "referent en eficiència de l'ús de recursos i en reducció d'emissions".

La consellera ha assistit, junt amb la directora general d'Innovació, Sonia Tirado, a l'acte d'obertura de la Setmana Europea de les Regions i Ciutats #EURegionsWeek, i la presentació paral·lela 'S3, a key for European Green Deal', i ha assegurat que aquest esdeveniment s'ha consolidat com "el referent més important de comunicació i de xarxes de col·laboració de la política regional i de l'ús dels fons de la Unió Europea".

Durant la seua intervenció, Pascual ha explicat que la política de gestió sostenible de l'entorn és un eix transversal i vertebrador de les polítiques que conformen la matriu de prioritats en l'Estratègia d'especialització intel·ligent, una iniciativa coordinada per la Conselleria com a eina per a promoure canvis en el model econòmic.

"No concebem el paradigma de prosperitat econòmica i millora de la qualitat de vida sense un entorn sostenible en què desenvolupar-lo", ha assegurat.

Així, ha posat en relleu la presència d'experts del sector públic, d'universitats, instituts tecnològics i empreses privades, que han explicat els projectes respectius i són una mostra de l'Estratègia d'especialització intel·ligent i de bones pràctiques a Europa.

El projecte GAMMA, el barri La Pinada, el segrest de carboni en agroecosistemes valencians, el 'Deep Demo' o 'Simbiosi Industrial' són "un exemple del potencial i la implicació del nostre ecosistema investigador i innovador en iniciatives sostenibles", ha destacat la consellera.

En aquest sentit, ha recordat que la Comunitat Valenciana compta amb una sèrie de capacitats ecotecnològiques i una de les millors infraestructures de comunicacions "que ens fa partir amb avantatge respecte d'altres regions, a més participem activament en diverses iniciatives europees per al canvi climàtic".

A més, la titular d'Innovació ha reiterat que el Sistema Valencià d'Innovació compta "amb potents agents innovadors de l'àmbit empresarial, de la investigació i del desenvolupament tecnològic" i ha valorat la xarxa d'instituts tecnològics que, junt amb les universitats i els centres d'investigació, atén els grans sectors de l'economia valenciana.

El Pacte Verd Europeu

Durant la jornada s'han presentat projectes que s'alineen amb el Pacte Verd Europeu, els quals ha definit la consellera com "el full de ruta per a assolir la neutralitat climàtica en 2050".

En aquest sentit, ha indicat que suposa un avanç decisiu des de l'Acord de París i "mobilitzarà una xifra històrica de recursos per a la inversió, que impulsaran la ciència i la innovació disruptiva, a més de la cooperació internacional".

Com a conclusió, Pascual ha agraït al personal promotor i investigador "l'aposta decidida per iniciatives que cuiden, protegeixen i busquen un entorn més sostenible", així com als experts, expertes i les associacions convocades la seua col·laboració en aquesta jornada i, en especial, a Europe-Direct Comunitat Valenciana "pel seu suport en l'impuls del fòrum".

Galeria d'imatges