Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Estudios universitarios

Universitats adjudica les ajudes per al transport universitari a 9.030 estudiants

23/10/2020
- La Conselleria ha destinat un import de 400.000 euros
- Es tracta de facilitar l'accés a la Universitat a estudiants que residisquen en poblacions allunyades dels centres universitaris
- La Conselleria ha destinat un import de 400.000 euros
- Es tracta de facilitar l'accés a la Universitat a estudiants que residisquen en poblacions allunyades dels centres universitaris



La Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital ha publicat en el 'Diari Oficial de la Generalitat Valenciana' la resolució per la qual s'adjudiquen les ajudes per al transport d'estudiants universitaris a la Comunitat Valenciana per al curs 2019-20.

Aquestes ajudes, a les quals s'ha destinat un total de 400.000 euros, tenen com a finalitat facilitar l'accés a la Universitat dels estudiants que residisquen en poblacions allunyades dels centres universitaris on cursen els seus estudis.

Aquestes rutes beneficien en el curs 2019-20 un total de 9.030 estudiants universitaris de prop de 200 municipis de la Comunitat Valenciana.

Concretament, les ajudes s'han concedit a un total de 26 entitats de la Comunitat Valenciana, una de les quals és cooperativa d'estudiants; 8 en són associacions d'estudiants universitaris; 4, ajuntaments, i 13 són empreses de transport públic regular permanent d'ús general.

Amb aquestes subvencions es pretén garantir la igualtat d'accés als ensenyaments universitaris, amb independència del lloc de residència.

Per províncies, Alacant és la que més percentatge d'ajuda rep, amb 270.470,11 euros; seguida de València, amb 75.697 euros, i de Castelló, amb 53.832,89 euros.

En concret, aquesta subvenció ha permés posar en marxa un total de 84 rutes de transport universitari, 43 de les quals transcorren per Alacant, 21 per poblacions de Castelló i 20 per València.
Els beneficiaris d'aquestes ajudes són les associacions d'estudiants universitaris, les cooperatives de consumidors i usuaris l'objecte de les quals siga el transport d'alumnat universitari, els ajuntaments i, subsidiàriament, aquelles rutes en les quals no concórreguen alguna d'aquestes entitats, les empreses de transport públic regular permanent d'ús general.

Entre els requisits que s'estableixen perquè les entitats es puguen beneficiar de l'ajuda, figura que la distància entre el centre universitari i la població des de la qual es preste el servei no siga inferior a 20 quilòmetres, ni superior a 90 quilòmetres.

A més, el temps de duració del trajecte no pot ser superior a 90 minuts, el servei s'ha de prestar en períodes lectius del curs acadèmic 2019-2020, els horaris s'han d'ajustar als de la jornada lectiva i el punt de destí i el d'origen del retorn serà el campus universitari corresponent.

Enllaç DOCV: consulteu ací.