Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital

Carbonell reafirma el compromís de la Generalitat amb la ciència, la investigació i la innovació com a "quart pilar" de l'estat de benestar

29/10/2020
- Recorda que "només d'aquesta manera serem realment competitius i podrem realitzar una transferència eficaç dels resultats a la societat i generar ocupació i riquesa"
- Elogia el prestigi de la UPV i destaca el paper fonamental que exerceixen les universitats com a agent educatiu, social i econòmic de primer ordre en la societat del coneixement
- Recorda que "només d'aquesta manera serem realment competitius i podrem realitzar una transferència eficaç dels resultats a la societat i generar ocupació i riquesa"
- Elogia el prestigi de la UPV i destaca el paper fonamental que exerceixen les universitats com a agent educatiu, social i econòmic de primer ordre en la societat del coneixementEl director general de Ciència i Investigació, Ángel Carbonell, ha reafirmat el compromís de les polítiques de la Generalitat amb la ciència, la investigació i la innovació, perquè són "el quart pilar de l'estat de benestar" i requereixen "accions polítiques precises de reforç i potenciació".

El director, que ha fet aquestes declaracions en la conferència inaugural del curs acadèmic 2020-2021 del Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València, ha recordat que aquesta és, a més, "una aposta que ja va fer el president, Ximo Puig, partidari de situar la ciència, la investigació i la innovació en el centre de les polítiques del Consell".

Carbonell ha recordat que els agents socials reclamen més inversió que permeta a universitats, centres d'investigació i investigadors realitzar el seu treball amb garantia d'èxit, en infraestructures dotades dels equips més moderns i amb estabilitat en els seus llocs de treball. "Només d'aquesta manera serem realment competitius i podrem realitzar una transferència eficaç dels resultats a la societat i generar ocupació i riquesa".

També ha explicat que la Generalitat aposta per reforçar el sistema valencià d'R+D+I i, en concret, la investigació que es duu a terme en les universitats públiques valencianes.

Per això, ha avançat que en la pròxima convocatòria d'R+D+I de la Conselleria d'Innovació "augmentarem el nombre de contractes pre- i postdoctorals i les subvencions a grups emergents, consolidats i d'excel·lència".

Així mateix, ha indicat que també "incrementarem els fons per a l'adquisició i l'actualització d'infraestructures, equipaments i tecnologies d'última generació i invertirem en infraestructures científiques i tècniques singulars (ICTS)".

D'altra banda, el director general ha elogiat el lideratge de la Universitat Politècnica de València, reconeguda com a la millor universitat politècnica d'Espanya pel Rànquing de Xangai, i l'única del país inclosa entre les 500 millors universitats del món.

Finalment, Carbonell ha destacat el paper fonamental que exerceixen les universitats com a agent educatiu, social i econòmic de primer ordre en la societat del coneixement. "Són, probablement, les institucions que més impacte i més valor afegit aporten al seu territori", ha conclòs.