Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital

Carolina Pascual demana consens i col·laboració per a transformar la ciència, la investigació i el teixit empresarial cap a la societat del coneixement

29/10/2020
- Inndromeda donarà accés a les empreses de la Comunitat Valenciana a la digitalització i a la tecnologia, impulsarà activitats de formació i aportarà una plataforma per a emmagatzemar i compartir dades de la Comunitat Valenciana
- Inndromeda donarà accés a les empreses de la Comunitat Valenciana a la digitalització i a la tecnologia, impulsarà activitats de formació i aportarà una plataforma per a emmagatzemar i compartir dades de la Comunitat Valenciana


La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, ha demanat "consens i col·laboració per a assolir la transformació de la ciència, la investigació i el teixit empresarial cap a la societat del coneixement".

"Si som capaços d'unir-nos, serem més eficaços i més forts", ha apuntat Pascual durant la seua intervenció en l'acte de presentació d'Inndromeda a Alacant, en el qual, a més, ha agraït al sistema investigador i al teixit productiu la seua "generositat i capacitat a la recerca de solucions en temps difícils".

La consellera d'Innovació s'ha mostrat convençuda que una aposta forta per una gran aliança, com és Inndromeda, és "la resposta que necessitem per a avançar cap a una economia del coneixement, competitiva i a l'avantguarda".

En aquest sentit, ha explicat que aquesta unió engloba tots, grans i petites empreses, amb processos de producció que necessiten la intel·ligència artificial, la robòtica o la digitalització per a reduir costos, arribar a més llocs, millorar-ne els processos o les ocupacions.

"Es tracta d'una finestreta única a què poden dirigir-se les empreses per a tindre informació, serveis i instal·lacions necessaris per a afrontar amb èxit els respectius processos d'innovació i de transformació digital", ha apuntat Pascual.

Inndromeda donarà accés a les empreses de la Comunitat Valenciana, de qualsevol sector i grandària, a la digitalització i a la tecnologia. També impulsarà activitats de formació amb un alt grau d'especialització i aportarà una plataforma per a emmagatzemar i compartir dades de la Comunitat Valenciana, que estarà disponible per a dur a terme investigacions.

A més, l'objectiu, segons ha indicat la consellera, és que Inndromeda esdevinga l'European Digital Innovation Hub (DIH), perquè "obri la porta a aconseguir fons europeus i a treballar de manera coordinada amb l'estratègia europea".

Inndromeda està formada per administracions, la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), els instituts tecnològics, les universitats públiques, el CSIC, associacions empresarials, centres d'investigació sanitària, l'Associació Valenciana de Start-up, el Col·legi Oficial d'Enginyers Industrials de la Comunitat Valenciana, l'IVACE i RUVID.

"Hem d'estar junts per a combinar capacitats, treballar i aconseguir resultats eficaços", ha conclòs Pascual.

Per la seua banda, el president de la CEV Alacant, Perfecto Palacio, ha assenyalat que "en la CEV tenim molt present que el nostre desenvolupament empresarial implica millorar la competitivitat de les nostres empreses a través de la innovació. Ara més que mai, la digitalització i la diferenciació tecnològica poden suposar una amenaça o una oportunitat per a les empreses, segons les afronten, per això valorem Inndromeda com una fita i com un aliat que les empreses han de conéixer i explotar".