Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Innovación

La Conselleria d'Innovació inverteix 190 milions d'euros en la societat del coneixement

02/11/2020
- Pascual destaca la tasca de lideratge i coordinació de la Conselleria en les polítiques d'innovació i digitalització
- La consellera advoca per la col·laboració amb totes les administracions, cada una en l'àmbit de les competències pròpies
- Pascual destaca la tasca de lideratge i coordinació de la Conselleria en les polítiques d'innovació i digitalització
- La consellera advoca per la col·laboració amb totes les administracions, cada una en l'àmbit de les competències pròpies



La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, ha destacat que el seu departament invertirà 190 milions d'euros en la societat del coneixement, a través dels pressupostos destinats a innovació, digitalització i ciència, al mateix temps que ha recalcat que la Conselleria "és l'eix vertebrador perquè la nostra Comunitat Valenciana i la província d'Alacant siguen referent de suport a tot l'ecosistema tecnològic i innovador".

Carolina Pascual ha fet aquestes declaracions després d'una reunió amb el president de la Diputació d'Alacant, Carlos Mazón, a la qual també han assistit els rectors de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, i de la Universitat Miguel Hernández d'Elx, Juanjo Ruiz; així com el secretari autonòmic d'Innovació, Jordi Juan; el director general d'SPTCV, Antonio Rodes; la secretària general de l'Agència Valenciana de la Innovació, Olivia Estrella, i el diputat d'Agenda Digital, Adrián Ballester.

La consellera ha subratllat que, l'any que ve, la inversió en la societat del coneixement serà de 190 milions, 9 milions dels quals seran per a avanç de la societat digital. Entre aquests, amb l'extensió de la banda ampla, 50 milions els executarà l'AVI en l'àmbit de la innovació i la transformació; 7 milions de la Direcció General d'Innovació; 2,2 per a lluita contra la bretxa digital, i 22 milions per a promoure pols d'atracció tecnològica i transformació, a través de Districte Digital.

A més, Carolina Pascual ha explicat que "s'invertiran 90 milions en ciència, un àmbit que és també fonamental per a la recuperació i que alimentarà el sistema investigador valencià, en el qual les universitats tenen un paper fonamental".

Lideratge i coordinació

A més, Carolina Pascual ha recalcat que la Conselleria "lidera i coordina les accions d'innovació i transferència del coneixement a Alacant i a tota la Comunitat Valenciana" i ha valorat "la col·laboració amb totes les administracions, cada una en l'àmbit de les respectives competències".

"Ja hem signat amb la Diputació de València i l'Ajuntament de València un protocol de col·laboració, que també volem que se signe a Alacant i Castelló, amb diputacions i ajuntaments, amb la finalitat que totes les iniciatives vagen en la mateixa línia per a assolir un ús eficient dels recursos públics", ha indicat.

En aquest sentit, ha recordat que tots els agents innovadors, les empreses, les universitats, els centres d'investigació, els instituts tecnològics i alguns col·legis professionals s'han unit entorn de l'estratègia comuna Inndromeda, que ha dissenyat l'AVI i que ha promogut la Generalitat Valenciana per a tot el territori, que es va presentar la setmana passada a l'empresariat alacantí.

Així, segons Pascual, "aquesta és una eina molt potent que assolirà la transformació digital i l'aplicació de la innovació en el teixit productiu, amb la finalitat de transformar el model econòmic i arribar a totes les empreses, siga com siga la seua grandària".

També ha valorat iniciatives com la del CENID, que promou la Diputació d'Alacant junt amb les universitats d'Alacant i Miguel Hernández, i ha indicat que, a la província d'Alacant i a la Comunitat Valenciana, "hi ha un gran talent; hi ha moltes iniciatives i totes són positives en la línia de contribuir a la transformació digital".

Galeria d'imatges