Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Universidades

El futur campus universitari de Dénia comptarà amb una inversió inicial de 500.000 euros en 2021

10/11/2020
El futur campus universitari de Dénia comptarà amb una inversió inicial de 500.000 euros en 2021
- Es tracta del Campus Universitari de Ciències Gastronòmiques-Centre d'Excel·lència Internacional en Formació i Innovació Gastronòmica de la Universitat d'Alacant, que s'ubicarà a la finca de Torrecremada
- Es tracta del Campus Universitari de Ciències Gastronòmiques-Centre d'Excel·lència Internacional en Formació i Innovació Gastronòmica de la Universitat d'Alacant, que s'ubicarà a la finca de Torrecremada
- Universitats i l'Ajuntament de Dénia destinaran 250.000 euros cada un



La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, i l'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, han mantingut una reunió de treball per a concretar les línies d'actuació i d'inversió en el futur campus universitari de Ciències Gastronòmiques-Centre d'Excel·lència Internacional en Formació i Innovació Gastronòmica, que s'ubicarà a la finca de Torrecremada.

Concretament, Universitats i l'Ajuntament destinaran un total de 500.000 euros, 250.000 euros cada institució, per a l'inici dels treballs que començaran en 2021 i que està previst que concloguen en 2022, perquè el curs acadèmic 2022-2023 puga començar en les noves instal·lacions.

Carolina Pascual ha agraït a l'alcalde de Dénia "tot l'esforç que s'ha realitzat per a aconseguir que Dénia puga comptar amb un campus" de la Universitat d'Alacant.

Pascual ha valorat la importància que té per a una ciutat comptar amb un campus universitari, "perquè implica la captació d'estudiants i joves, la dinamització del territori i una millora per al teixit social i econòmic de la zona".

Així mateix, la titular d'Innovació ha informat que la Conselleria i l'Ajuntament de Dénia signaran un conveni que establisca les relacions entre les dues administracions per a l'adequació de l'espai de Torrecremada i també es crearà una comissió mixta entre Generalitat, Ajuntament de Dénia i Universitat d'Alacant per a definir la posada en marxa d'aquest projecte i valorar les actuacions més adequades.

Quant a les previsions d'alumnat, la consellera ha explicat que depén de les titulacions que oferisca el campus i ha apuntat que caldrà "valorar i potenciar les fortaleses i les necessitats de l'entorn per a dotar el campus d'unes titulacions que siguen diferenciadores i que repercutisquen positivament".

Per la seua banda, l'alcalde de Dénia ha destacat que aquesta inversió entre les dues administracions "suposa el punt de partida per a fer realitat un dels grans projectes de futur per a Dénia".

Grimalt, a més, ha recordat que Dénia és Ciutat Creativa de la Gastronomia UNESCO i "l'aposta per la formació de qualitat en aquesta matèria ens pot fer arribar més lluny".

Cal destacar que el projecte de rehabilitació de la finca de Torrecremada ja està redactat per part de l'Ajuntament i la inversió total que requereix és de 2,6 milions d'euros. A més, l'alcalde ha informat que el projecte va ser actualitzat a la nova normativa l'any passat, per la qual cosa s'ha mostrat favorable que l'inici de les actuacions puga ser ràpid.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

- Declaracions de la consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual