Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital

La Conselleria i l'Ajuntament d'Alacant crearan un grup de treball per a potenciar la ciutat com a pol d'atracció innovador

04/12/2020
La Conselleria i l'Ajuntament d'Alacant crearan un grup de treball per a potenciar la ciutat com a pol d'atracció innovador
- Carolina Pascual afirma que "només treballant de manera conjunta i col·laborant aconseguirem que Alacant siga un punt de referència important a escala nacional"
- Carolina Pascual afirma que "només treballant de manera conjunta i col·laborant aconseguirem que Alacant siga un punt de referència important a escala nacional"

La Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital i l'Ajuntament d'Alacant crearan un grup de treball per a potenciar la ciutat com a pol d'atracció innovador.

La consellera d'Innovació, Carolina Pascual, i l'alcalde d'Alacant, Luis Barcala, han mantingut aquest divendres una reunió per a parlar sobre polítiques d'innovació i de transformació digital.

Després de la reunió, Carolina Pascual ha indicat que les dues administracions es coordinaran "per a fer un ús eficient dels recursos i aconseguir potenciar Alacant com a punt de referència important a escala nacional pel que fa a tots els aspectes relacionats amb la transformació digital i la innovació, per les quals hem d'apostar".

Així, també ha recordat que la Conselleria, a través de l'Agència Valenciana de la Innovació, i l'Ajuntament ja col·laboraren en tres projectes, dos d'aquests de compra pública innovadora i un de talent.

També ha recordat alguns dels projectes de la Generalitat a Alacant, com ara Districte Digital, "amb més de 700 empreses i prop de 800 treballadors, que està aconseguint atraure empreses a la ciutat", així com Inndromeda, "l'aliança de tots els actors del sistema innovador per a la transformació digital i innovadora del sector productiu per a tota la Comunitat Valenciana".

A més, Carolina Pascual ha destacat la implantació de '42 Alacant', fruit de l'acord amb la Fundació Telefónica, que permetrà la formació de joves en competències tecnològiques d'alt nivell; així com la importància del node Ellis, que és un focus d'atracció de talent en IA d'àmbit internacional.


Per la seua banda, l'alcalde d'Alacant, Luis Barcala, ha assenyalat que les dues institucions "estem tractant de reforçar el teixit productiu d'Alacant i hi ha una coincidència absoluta quant a objectius, una col·laboració i complementarietat quant a recursos i com fer-ho efectiu".

Luis Barcala ha defensat que "la pandèmia ha posat de manifest que hem d'enfortir els nostres sectors productius, en el cas d'Alacant amb un sector serveis molt focalitzat en el turisme, que es mostra molt afectat quan es produeixen crisis com aquesta pandèmia. Necessitem apuntalar-lo amb altres sectors productius com és el digital. És el moment i tenim l'oportunitat de remar tots en una mateixa direcció".

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

- Declaracions de la consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual