Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Apuesta por la investigación

Innovació i la Xarxa d'Universitats Valencianes per al Foment de la Investigació, el Desenvolupament i la Innovació promouen els Premis Sapiència

17/12/2020
- És una iniciativa que té com a objectiu despertar vocacions científiques entre els estudiants de Batxillerat de la Comunitat
- Carolina Pascual destaca "l'aposta per donar suport a les vocacions científiques incipients, de despertar noves vocacions i de generar una cultura del talent científic entre la joventut"
- És una iniciativa que té com a objectiu despertar vocacions científiques entre els estudiants de Batxillerat de la Comunitat
- Carolina Pascual destaca "l'aposta per donar suport a les vocacions científiques incipients, de despertar noves vocacions i de generar una cultura del talent científic entre la joventut"La Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital i la Xarxa d'Universitats Valencianes per al foment de la Investigació, el Desenvolupament i la Innovació (RUVID) convocaran l'any vinent la primera edició dels Premis Sapiència, una iniciativa conjunta entre la Conselleria i la RUVID.

L'objectiu d'aquesta iniciativa, segons ha explicat la consellera d'Innovació, Carolina Pascual, és "despertar vocacions científiques entre els estudiants de Batxillerat de la Comunitat Valenciana". En aquest sentit, ha destacat l'aposta de la Conselleria per donar suport a les vocacions científiques incipients, de despertar noves vocacions i de generar una cultura del talent científic entre la joventut".

Igualment, el president de RUVID, Jesús Lancis, ha considerat que "resulta especialment rellevant que els nostres joves estudiants reconeguen hui aquest valor i prenguen posicions per a convertir-se en els protagonistes de les noves generacions de científics del demà".

Sapiència atorgarà 31 premis a projectes d'investigació amb una dotació total de 75.500 euros. Aquests guardons busquen fomentar el pensament crític en etapes prèvies a la universitat en totes les branques del coneixement. Així, els premis reconeixeran projectes d'investigació en cinc àrees temàtiques generals, com són les Arts i Humanitats; les Ciències Socials i Jurídiques; Física, Química i Matemàtiques; Ciències de la Terra i de la Vida, i Tecnologies i Enginyeries.

Les bases que establiran els terminis i les condicions dels premis es publicaran a l'inici de l'any en el web (consultar aqu í) i el lliurament es realitzarà al setembre en un congrés.

El jurat estarà compost per representants de les entitats promotores i per un selecte grup de professors investigadors de les universitats integrades en RUVID.

Els premis seran dotacions en metàl·lic i en seran beneficiaris tant els alumnes com els professors responsables de tutoritzar els projectes en els seus respectius centres educatius.

Les entitats promotores d'aquests premis són conscients que és necessari posar en valor la ciència i la investigació entre la ciutadania com a instrument per a afrontar els reptes socials i econòmics.