Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Estudios universitarios

Universitats posa en marxa ValgrAI, l'Escola de Postgrau i Xarxa de Centres d'Investigació en Intel·ligència Artificial

22/12/2020
- La consellera d'Innovació es reuneix amb les rectores i els rectors per a donar a conéixer la iniciativa, de la qual formaran part les universitats valencianes
- El projecte fomentarà la cooperació entre els millors equips de la Comunitat Valenciana i la formació d'alt nivell
- La consellera d'Innovació es reuneix amb les rectores i els rectors per a donar a conéixer la iniciativa, de la qual formaran part les universitats valencianes
- El projecte fomentarà la cooperació entre els millors equips de la Comunitat Valenciana i la formació d'alt nivell



La Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital ha iniciat la posada en marxa de ValgrAI (Valencian Graduate School Research Network Artificial Intelligence), l'Escola de Postgrau i una Xarxa de Centres d'Investigació en Intel·ligència Artificial (IA), que té com a objectiu fomentar la cooperació entre els millors equips de la Comunitat Valenciana i la formació d'alt nivell en IA.

La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, ha mantingut una reunió per videoconferència amb les rectores i els rectors de les universitats valencianes, a la qual ha assistit la secretària autonòmica d'Universitats i Investigació, Carmen Beviá, el director general de Ciència i Investigació, Ángel Carbonell, i el catedràtic de la Universitat Politècnica de València (UPV) i fundador del Grup d'Investigació en Tecnologia Informàtica i Intel·ligència Artificial (GTI-IA) de la UPV, Vicent Botti, director del projecte.

Durant la reunió, la consellera ha explicat que ValgrAI "és un dels pilars de l'estratègia valenciana d'IA i juntament amb el node ELLIS i l'aposta pel sistema científic valencià, posa la Comunitat a l'avantguarda en intel·ligència artificial".

En aquest sentit, ha assenyalat que "el nostre objectiu és que aquest coneixement arribe a les empreses valencianes per a transformar el model econòmic cap a la societat del coneixement".

Així mateix, ha destacat que "la missió clau d'aquest projecte és la formació de la pròxima generació d'experts en intel·ligència artificial oferint programes de classe mundial impartits per professors líders en el seu camp".

"Volem fomentar la cooperació entre els millors equips d'investigació de la Comunitat Valenciana, unint forces per a abordar de manera més eficient els grans reptes científics i tecnològics en IA i mobilitzar la indústria per a integrar-se i trobar sinergies amb els equips d'investigació", ha afirmat Pascual.

La consellera ha ressaltat "l'alt nivell en IA de la Comunitat Valenciana, que ha sabut avançar-se amb una estratègia en IA, que inclou aquest projecte i altres punters com el del node ELLIS, que estarà a Alacant".

ValgrAI, ha afegit, pretén "ser una organització en la qual la formació i la investigació treballaran a través de la IA, amb la selecció i creació de cursos i materials utilitzant IA, potenciant l'experiència en plataformes i metodologies avançades, utilitzant la IA per a ser multilingüe, utilitzant la mateixa IA per a la investigació i la sinergia entre grups".

La Conselleria d'Innovació ha pressupostat 2 milions d'euros en 2021 per a la posada en marxa d'aquest projecte, amb el qual es pretén unificar i donar un valor afegit a la formació en IA de la Comunitat Valenciana, al mateix temps que es potencia la connexió i col·laboració dels grups d'investigació valencians.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

- Declaracions de la consellera d'Innovació, Carolina Pascual