Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica

El Consell renova la col·laboració amb la Universitat d'Alacant i la Universitat Jaume I en matèria de participació ciutadana

03/06/2022
- La Generalitat destina 45.000 euros?per al foment de les activitats previstes a través d'aquestes col·laboracions
- La Generalitat destina 45.000 euros?per al foment de les activitats previstes a través d'aquestes col·laboracions


El Consell ha renovat els convenis de col·laboració de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica amb la Universitat d'Alacant (UA) i la Universitat Jaume I (UJI) de Castelló, per al foment de les activitats de les universitats públiques de la Comunitat Valenciana en matèria de participació ciutadana durant 2022.

En concret, el conveni amb l'UJI té com a objectiu realitzar un seguiment de les iniciatives comunitàries rurals i l'anàlisi de les polítiques de participació en l'àmbit rural.

Entre les activitats previstes s'inclou l'anàlisi de l'evolució d'Almedíjar Vive, així com l'impuls d'accions en relació amb l'habitatge rural. Al seu torn, es realitzarà una dinamització del procediment participatiu per al disseny de l'estratègia turística de Vilafranca. També es realitzarà un acompanyament en la investigació del projecte Alifara de salut comunitària i participativa als Ports.

En l'àmbit de la participació rural, es realitzarà una anàlisi de l'estat de situació per mitjà del disseny d'una investigació fonamentada en entrevistes en profunditat a responsables de la participació institucional en l'àmbit local.

La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica destina 15.000 euros?per al foment de les activitats previstes.

Quant a la col·laboració amb la Universitat d'Alacant, la Conselleria aporta 30.000 euros per a la realització d'activitats, com ara la sistematització de dades per a elaborar un panell dinàmic de bones pràctiques participatives als municipis de la Comunitat Valenciana.

També s'inclou el disseny del projecte que permeta fer un diagnòstic estratègic de la situació del sector associatiu valencià, que inclou el disseny metodològic per a l'enquesta d'associacions, el treball de camp i l'anàlisi de la informació.

Al seu torn, s'elaborarà una guia formativa i informativa sobre processos innovadors de participació ciutadana que informe d'exemples pràctics d'experiències de bones pràctiques, dirigida al personal polític, tècnic i associatiu de la Comunitat Valenciana.