Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Innovación

La Conselleria d'Innovació i Las Naves busquen candidatures per al programa Municipis Innovadors

02/06/2022
La Conselleria d'Innovació i Las Naves busquen candidatures per al programa Municipis Innovadors
- Municipis Innovadors és un programa d'acompanyament per a orientar l'estratègia d'innovació a missions dels municipis de la Comunitat Valenciana
- Fins al 14 de juny poden optar a formar part del programa tots els municipis de la Comunitat
- Municipis Innovadors és un programa d'acompanyament per a orientar l'estratègia d'innovació a missions dels municipis de la Comunitat Valenciana
- Fins al 14 de juny poden optar a formar part del programa tots els municipis de la Comunitat



La Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital i el centre d'innovació Las Naves de l'Ajuntament de València han presentat aquest matí la segona edició de Municipis Innovadors, programa d'acompanyament per a orientar l'estratègia d'innovació a missions dels municipis de la Comunitat Valenciana, que organitza la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital en col·laboració amb Las Naves.

Els municipis de la Comunitat Valenciana que vulguen sumar-se al programa ho poden fer fins al 14 de juny a través del formulari que hi ha en el web: consulteu ací.

Tal com s'estableix en les bases, poden optar a la modalitat de municipis principals (aquells de més de 10.000 habitants), amb tots els beneficis que aporta el programa, i a la modalitat de municipis seguidors (de menys de 10.000 habitants o aquells de més de 10.000 que no hagen sigut seleccionats entre els 6 primers de la modalitat de municipis principals), amb accés limitat a alguns beneficis del programa.

En la presentació han participat el secretari autonòmic d'Innovació i Transformació Digital, Jordi Juan; la directora general d'Innovació, Sonia Tirado, i el regidor d'Innovació i Gestió del Coneixement de l'Ajuntament de València, Carlos Galiana. També hi han participat Empar Soriano, tècnica en R+D+I de Las Naves; Andreu Escrivà, llicenciat en Ciències Ambientals, doctor en Biodiversitat, escriptor i tècnic de València Clima i Energia, i Cristina Monge, sociòloga i politòloga especialista en moviments socials i emergència climàtica.

En la seua intervenció, el secretari autonòmic d'Innovació, Jordi Juan, ha expressat que "volem que la innovació baixe cap a les persones, que no siga abstracta, sinó que s'entenga que pot solucionar problemes concrets, i la millor manera de fer-ho és a través dels municipis". Per aquesta raó, hi ha afegit Jordi Juan, "naix Territoris Innovadors i els seus vessants, com aquest programa que presentem hui. Volem que els municipis tinguen un pla d'innovació basat en missions perquè els municipis treballen amb visió estratègica, vegen quins són els seus reptes i els donen solució a través missions d'innovació".

La directora general d'Innovació, Sonia Tirado, ha volgut destacar, per la seua banda, la importància dels pobles i les ciutats en la vida de les persones, per això "els municipis han de ser capaços d'oferir, mitjançant la innovació, millors serveis públics, protegir el medi ambient, impulsar els sectors productius i garantir un entorn de convivència més sostenible, divers i inclusiu".

"Des de la Conselleria d'Innovació impulsem Territoris Innovadors per a dotar els municipis de les capacitats i els recursos necessaris per a impulsar la innovació i la transformació digital", ha apuntat Sonia Tirado. "Llancem el programa d'acompanyament per a municipis per a ajudar-los en la planificació del seu model de ciutat i les seues missions d'innovació, que donaran resposta als reptes i les necessitats dels municipis, perquè davant de la triple transició digital, verda i social que estem vivint, la transformació de la nostra societat no es pot demorar més".

Galeria d'imatges