Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica

El Consell col·laborarà amb el Consell Valencià de la Joventut per a impulsar accions d'educació en participació de xiquets, xiquetes i adolescents

03/06/2022
- Les actuacions previstes a través d'aquest conveni compten amb un finançament de 40.000 euros
- Les actuacions previstes a través d'aquest conveni compten amb un finançament de 40.000 euros


El Consell ha aprovat un conveni de col·laboració entre la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica i el Consell Valencià de la Joventut per al desenvolupament i la realització, durant 2022, d'activitats de participació juvenil que dinamitzen i impulsen l'educació en la participació dels xiquets, xiquetes i adolescents de la Comunitat Valenciana.

Entre les accions previstes, es desenvoluparan sessions d'educació per a la participació en 25 grups de primer curs de l'ESO de les tres províncies de la Comunitat Valenciana. També es preveu la creació de tres grups informals de participació per a generar propostes i accions participatives.

D'altra banda, es desenvoluparan trobades i reunions amb agents socials, com ara el professorat, el teixit associatiu de la Comunitat Valenciana i la Xarxa de Governança Participativa Municipal, amb l'objectiu d'implicar l'alumnat en els processos participatius.

Al seu torn, s'implantarà el projecte d'educació per a la participació amb metodologies participatives del programa JOcC, una iniciativa que té com a objectiu el foment de la cultura participativa des de la infància amb vista a crear una generació d'adults amb una visió de democràcia més reforçada.

Les actuacions previstes a través d'aquest conveni compten amb un finançament de 40.000 euros.